dilluns, 22 de febrer del 2016

Segona setmana de Quaresma: una mirada a Crist.

Encetàrem el temps de Quaresma escoltant a Déu mitjançant el silenci; ara, en la segona setmana, fixem la nostra atenció en Jesucrist. Igual que Pere, Jaume i Joan, nosaltres també podem contemplar el rostre de Crist i descobrir en ell la misericòrdia del Pare. Tal i com Sant Ignaci de Loiola ens convida a mirar i remirar a Crist en tots els moments de la seua vida i contemplar el seu rostre, pot ser un bon exercici parar-nos a imaginar i pensar el Crist de la Paràbola del Bon Samarità; Jesús que s’acosta als qui estem malferits en el camí de la vida, reconeixent així les pròpies ferides, “malalties” o pecats.

Comencem doncs la segona setmana de Quaresma seguint amb les activitats habituals que tenim programades per aquest temps tan important per als cristians. El pròxim dimecres 24 tindrem les reflexions quaresmals a les 16h. (en castellà) i a les 20 h. (en valencià).

Pel que fa a les reunions de catequesi, el pròxim dijous 25 a les 20.15 h. hi haurà una reunió per als pares i mares dels xiquets que estan cursant el primer i segon curs de la Catequesi d’Infància. La reunió tindrà lloc a la Basílica en acabar la missa vespertina.

Ja portem dos divendres d’itinerari amb les oracions estacionals, que ens ajuden a viure millor aquest temps quaresmal que ens porta fins la Pasqua. El pròxim divendres 26 l’oració estacional tindrà lloc a les 22h. a la parròquia de Sant Pius X.

Finalment, el pròxim dissabte 27 a les 18h. (a la missa dels xiquets) tenim un esdeveniment molt important: el lliurament de la Paraula als joves catecúmens del segon curs de confirmació. El fet de donar-los la Paraula és un símbol ben significatiu i reconeixem que segueixen en la seua formació en la fe. Com a comunitat parroquial, és el nostre deure acompanyar-los en aquesta etapa tan important en el camí de la fe i recolzar-los, pregant per què el camí en què es troben siga fructífer.

Així doncs, aquesta setmana a més dels diferents esdeveniments, recordem dedicar uns minuts a mirar el rostre de Jesús, el Bon Samarità, tot identificant què és el que a nosaltres ens deixa malferits a les nostres vides. Igual que els bandolers havien deixat ferit el samarità que Jesús troba en el camí, fent-nos així la següent pregunta: “què vull que Jesús em cure?”. Jesús ens vol donar el seu consol i companyia, carregar-nos a les seues espatlles com a l’ovella perduda i conduir-nos fins a un lloc de repòs... Ens deixem guarir per Jesús i acceptem la seua misericòrdia?