dilluns, 1 de febrer del 2016

La candelera: festa de presentació del senyor

El dimarts vinent 2 de Febrer a les 19 h tindrà lloc a la Basílica la festa de la Candelera. En ella es celebra que, tal com deia el manament de Moisés, els primogènits havien de ser presentats al temple al cap de 40 dies de nàixer per consagrar-los a Déu.
Maria i Josep, portaren al Jesuset al temple de Jerusalem. Aquella presentació va ser una nova manifestació d’amor a Déu que rememora el dia de l’Epifania. Allí es va revelar Simeó, un home vell, just i pietós que reconegué Jesús en el Messies; el va prendre en braços i proclamà Llum que es revela a les nacions. És per això que les candeletes que s’utilitzen volen reclamar aquestes paraules, una llum que ens ve del Senyor i mostrem al món; el Senyor és la nostra llum i amb ella volem il·luminar-nos i que s’il·luminen els nostres entorns.
A més, el pròxim diumenge és la Campanya contra la fam de Mans unides, tot i que la setmana passada ja s’iniciaren els preparatius amb l’actuació benèfica del passat divendres. Per continuar amb les preparacions, el pròxim divendres 5 de Febrer a les 20 h tindrà lloc al Patronat una xerrada-conferència on Jose Garcia Morales, vicepresident de Mans Unides a València. Aquest, presentarà la campanya i glossarà la botiga La Trobada, en el seu 5é aniversari, forma constant de potenciar el comerç just fent visible l’Esperit de Mans Unides.

Aquest any, la Campanya de Mans Unides, va encaminat a disminuir la taxa de desnutrició materna-infantil, prenent de base les dones embarassades i els xiquets menors de 5 anys que viuen al Nord del Perú. També té com a objectiu, instruir les mares en els bons hàbits alimentaris i higiènics, que reporta en la disminució d’infeccions de tot tipus i un desenvolupament i la dignificació de la població. A la parròquia hi ha fullets que expliquen més detalladament la campanya contra la fam.
El passat diumenge, va tindre lloc el Messies de Händel. Aquest concert, és molt més que música i cultura, és també una contribució a la meditació a la religiositat i a la pregària de la comunitat.
Respecte als cursets prematrimonials, finalitzaren la passada setmana. Han participat 16 parelles i ha sigut molt profitós. Preguem per ells.

Cal recordar que el dimecres vinent a les 20.15 h, tindrà lloc a la casa Abadia una reunió preparatòria per als pares i padrins dels menuts que es bategen el pròxim diumenge.
Finalment, els xiquets del Moviment Juvenil Sant Jaume, passaran el pròxim cap de setmana a Navalón. Al llarg d’aquests dies els vostres fills/filles tenen l’oportunitat de desvincular-se de tot el que és habitual i de les comoditats que poden trobar en el poble. El temps de Quaresma s’apropa i quina millor manera de preparar-nos que gaudint de les activitats preparades i sobretot, formar-nos com a cristians amb els companys de la seua edat i monitors del Patro a Navalón. Recordem que l’eixida serà el dissabte 6 de Febrer a les 9 h dels Maristes.

Bona setmana!