dilluns, 15 de febrer del 2016

PRIMERA SETMANA DE QUARESMA


Estem en temps de Quaresma  i hem de viure-la de forma ben plena i intensa ja que aquest temps, és el més important per a tots els cristians! I per a tal fi, hi ha diverses oracions i celebracions que ens ajudaran a viure-ho com cal.

Per a cada una de les setmanes de Quaresma es desglossarà una de les parts de la butlla Misericordiae Vultus (“el rostre de la misericòrdia”) amb els consells del Papa Francesc per viure aquest jubileu tan important. Per a aquesta setmana se’ns proposa centrar-nos amb el SILENCI, una actitud necessària per a l’escolta i la misericòrdia. Cal que tinguem un parlar bo i constructiu, però hem d’anar més enllà, cal que fem silenci, i per això cal escoltar el nostre ésser més profund i els nostres sentiments, pors, dubtes, alegries, limitacions, virtuts, errors...

El passat dissabte 13 de febrer, va tindre lloc a la nostra Vicaria una peregrinació a la Catedral de València amb motiu de l’Any del Sant Calze. L’esdeveniment va començar a la parròquia de San Esteve en una oració i la posterior peregrinació fins a la Catedral, on tingué lloc la Celebració. A la Porta dels Ferros van ser rebuts pel bisbe auxiliar, Esteban Escudero, qui posteriorment va presidir la missa. De l’esdeveniment van participar molts feligresos del poble així com els rectors.


Durant tota la Quaresma, cada dimecres a les 16h i a les 20h de la vesprada tindrem les meditacions quaresmals a la nostra parròquia. Estan obertes per a tothom, independentment de l’edat o de la parròquia a la què pertanyen. El tema tractat enguany serà: “Viure el jubileu, què és això?”.

A més, setmanalment ens unirem en la pregària a les oracions estacionals que es realitzaran cada setmana a una de les parròquies del poble. Seran sempre a les 22h i aquest divendres tindrà lloc a l’església de Sant Josep Treballador. Divendres passat, tinguérem aquesta oració a San Jaume i va ser un moment molt bonic de reflexió i encontre amb l’adoració de la creu de Taizé, tal com hem fet durant els dies d’Encontre viscuts aquest Nadal.

A partir d’aquesta setmana, els diumenges hi haurà vespres solemnes en gregorià a les 18:30h i durant la setmana, Via Crucis a les 19h. Així mateix, dintre del temps d’oració i penitència propi del temps quaresmal, tindrem un horari més ampli de confessions que serà: dijous de 9:30 a 10:30h; divendres de 17 a 19h; dissabtes de 18:30 a 19:30h i diumenges de 8:30 a 9:30h. També, el dissabte 20 al acabar la celebració vespertina, tindrà lloc una Vigília d’Adoració Nocturna.
Pel que fa als grups parroquials, no hi ha novetats i per tant continuaran tant amb els horaris com amb les activitats habituals.


Aquesta primera setmana, fem-nos el propòsit de dejunar paraules, escoltem al germà i vivim de forma intensa aquest temps de Quaresma. Fem silenci!