dilluns, 8 de febrer del 2016

Ara és el temps propici, ara és l’hora de la Salvació.

Amb aquestes paraules de  l’Apòstol dels gentils comença la quaresma, un temps de reflexió que pretén mitjançant les pràctiques del dejú, l’almoina i la pregària, ajudar-nos en el nostre pelegrinar cap a la Pasqua Eterna.

El dimecres de cendra començarem la quaresma amb l’entronització del Crist per part dels joves de confirmació, serà a les 19:30 amb l’imposició de la cendra. L’endemà dijous tindrà lloc una celebració penitencial també a les 19:30 per tal de poder  començar aquest temps en gràcia de Déu.  Divendres a les 22h tindrà lloc la primera oració estacional a la Basílica, l’endemà dissabte la nostra Vicaria farà una peregrinació a la Catedral de València, per tal de celebrar l’any de la misericòrdia, tindrem una celebració de l’eucaristia a les 11h. El diumenge a les 18:30 tindrem el cant de vespres, missa i a les 20h els ja tradicionals concerts de Música a la Basílica.

A banda dels diferents moments d’oració, el diumenge serà diumenge de caritat i col·laborarem amb un projecte assignat per mans unides, serà doncs una molt bona manera de poder exercir un altra de les pràctiques quaresmals, en aquest cas l’almoina.
Per altra banda, a partir del dilluns pròxim tindrem Via Crucis a la basílica tots els dies a les 19h i tots els dimecres a les 16 i a les 20h una meditació quaresmal per tal d’anar preparant el cor per viure la passió, mort i resurrecció del Senyor.


Que aquesta quaresma que comencem en l’Any de la misericòrdia siga per a tots un temps de canvi i conversió, de millorar la nostra fe i relació amb Déu, d’eixir a l’encontre de l’altre tot esperant la vinguda d’aquell que ens ha cridat a una vida nova.