dilluns, 29 de febrer del 2016

QUARESMA, TEMPS DE CANVI, TEMPS PROPICI

Encetem aquesta tercera setmana de quaresma en la què ens situem en l’equador d’aquest temps de pregària, de reflexió i conversió.


El Papa Francesc citava en la convocatòria de l’Any Jubilar que la Quaresma és el temps propici per a canviar alguna cosa de la nostra vida. Pot ser, quan fem examen de consciència, trobem coses que ens molesten, que són càrregues, un pecat en el que sovint caiguem i que a la vegada marca la manera d’actuar de la nostra vida. No podem conformar-nos en no matar i no robar molt, i les altres coses ja no considerar-les pecats o dir que no en tenim.

Confiem en la misericòrdia de Déu, sobre tot en aquest any jubilar que tota l’Església està celebrant. Tenim l’oportunitat de poder creuar la Porta Santa de la Misericòrdia per deixar enrere el pecat. Siguem valents i confiem en Déu que és poderós, per canviar en nosaltres allò que per a nosaltres ens és impossible.


Continuem amb l’itinerari Quaresmal i tot el que ell comporta, cada dia a les 19h tenim el Via Crucis. Els dimecres a les 16h i a les 20h meditació quaresmal i aproximació al significat de l’Any Jubilar. Els divendres a les 17h temps de pregària i meditació amb sagrament de la reconciliació a la Basílica. A les 22h Oració estacional en les distintes Parròquies del poble.


Aquest cap de setmana hem donat inici al cicle de concerts de Música a la Basílica d’aquest temps de Quaresma-Pasqua 2016. El primer dels concerts es dugué a terme el passat divendres amb la intervenció d’Arturo Barba, organiste, amb el XV Concert d’Orgue de la Família Marista d’Algemesí.

També el diumenge, dins de l’horari tradicional de concerts poguérem gaudir de  les intervencions dels alumnes i mestres del Conservatori Joan Bta. Cabanilles, obres d’Albioni, Bach i Mozart d’entre altres van ser les peces escollides per aquests intèrprets.


Pel que fa als grups de catecumenat, el passat dissabte, els joves de segon de catequesi de confirmació van rebre el signe de la Paraula, els seus catequistes, transmissors de la Paraula de Déu en aquest procés catequètic els van fer entrega del Nou Testament. Esperem que aquest pas dins del seu catecumenat els ajude a viure d’una manera més intensa el seu procés.


El diumenge, els xiquets de segon de catequesi de Primera Comunió, acompanyats dels seus pares i familiars participaren de la celebració de la Creu. Preguem per ells, per a que puguen entendre els símbols de la nostra identitat cristiana i arriben al sagrament de la Eucaristia amb una estima incondicional al Senyor Jesús.


Pel que fa a la setmana vinent:

Continuem amb el cicle de concerts de Música a la Basílica. El proper cap de setmana, hi haurà dos concerts també. El divendres al voltant de les 20’15h oferirà un concert la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Creu. El diumenge serà l’Schola Cantorum la que interpretarà el concert dins de la celebració del Diumenge Laetare.



Com ja ve sent tradicional, el proper divendres dia 4 de març, la Confraria de Jesús Natzaré, ens ofereix la possibilitat de tindre un moment de pregària davant la seua imatge. És per això que des de les 8 del matí fins que acabe el concert de la Banda de CC. i TT. de la Confraria del Peu de la Creu, es podrà venerar la imatge d’una manera més accessible.  A les 19’30h tindrà lloc l’Eucaristia i el traspàs de la medalla dels Germans Majors de la Confraria.


El proper cap de setmana, els joves de la nostra Parròquia marxaran de recés per poder preparar-se per a la Setmana Santa i la Pasqua. Està obert a qualsevol jove que vulga tindre una experiència de convivència, silenci i reflexió. Si algú està interessat, pot posar-se en contacte amb el Rector o els monitors, també pot fer-ho per correu electrònic. Per aquest motiu el dissabte 5 no hi haurà activitat del Moviment Juvenil, però sí celebració a les 18 h.


Pel que fa als Catecúmens de confirmació, aquesta setmana seran els confirmands de 3r curs els qui rebran el Credo com a símbol de la fe cristiana. L’entrega tindrà lloc en la celebració de dissabte a les 18h. Vos animem a assistir i acompanyar a aquells qui aquest any rebran el sagrament de la Confirmació i formaran part de la nostra comunitat parroquial.

Aprofitem per recordar que aquest cap de setmana s’ha repartit la circular del Campament de Pasqua del Moviment Juvenil St. Jaume, és una bona manera de viure la Resurrecció del Senyor després dels dies de Setmana Santa. Podeu descarregar-la ací.

A partir de hui dilluns 29 de febrer, se celebrarà Missa a la Residència únicament els dimecres i divendres a les 8 del matí, i diumenges a les 9h.


Siguem valents i confiem que Déu és poderós per canviar en nosaltres allò que a nosaltres ens pareix impossible.