dilluns, 2 de novembre del 2015

Arreglem el nostre temple i celebrem la festivitat de la Sra Pepa!

Encetem aquest nou post amb una notícia que malauradament no ens agrada donar, aquesta setmana ens ha deixat Don Alberto Caselles Fornés, rector de la nostra parròquia des de l’any 1973 fins al 1988. Cal destacar la seua tasca en la creació del grup juvenil parroquial i la concepció actual del patronat. Recordem amb un somriure les seues homilies de Quaresma, manats a la misericòrdia. Agraïm el seu pas per la nostra parròquia i desitgem un descans etern i a la dreta del Pare. Pròximament celebrarem una Missa de funeral per la seua ànima a la Basílica.

Aquest diumenge passat va ser per als cristians un dia ben important: el dia de Tots Sants. Una festa ben bonica i simbòlica, que ens recorda que nosaltres estem a la terra per ser sants; és un dia en el qual celebrem tots aquells que són sants i no estan al santoral, podríem dir "Els superherois anònims". "Feliços" aquells que fan que aquesta terra es semble un poc més al regne de Déu.

Tot seguit el dilluns 2, no és menys important, dia dels fidels difunts on prenen més força al nostre cor, totes aquelles persones que amb tanta estima enyorem però no podem oblidar que ja es troben al cel, més prop del Pare i que ens esperen joiosament.
Encetem ara aquesta setmana en la què viurem el Tríduum de la senyora Pepa, en diferència al que celebràrem el diumenge, aquesta sí que és ben coneguda i estimada pels algemesinencs, per descomptat, però cada vegada el ressò de la seua vida exemplar i dedicada al servei dels demés travessa més fronteres i aplega a més gent.



Com be s’anuncià a les celebracions del cap de setmana passat, la paret de l’església que dóna al carrer València està feta malbé. Per aquest motiu, aquest dissabte 7 de novembre a les 9.30 hores es pintarà amb l’ajuda de tots aquells que vulguen participar. Tant sols cal vindre amb roba “per embrutar” i moltes ganes de tornar a la normalitat el nostre estimat temple. També serà de gran ajuda que, tot aquell qui puga, porte material per col·laborar tal i com indica el cartell.


Aquest mateix dissabte, a les 16 h., tindrà lloc a l’Aula Magna la reunió informativa per a tots els pares i mares els fills dels quals (tant menuts com majors) participen de les activitats del Moviment Juvenil. En aquesta reunió s’explicarà el calendari i dinàmica del proper curs així com totes les novetats que estan per vindre.

Per últim, recordar també que queden obertes les inscripcions per acollir una persona a casa durant les jornades de l'encontre europeu de Taizé i es pot fer de dues formes: emplenant els fullets i entregant-los a la sagristia o la casa Abadia, o bé emplenant el següent formulari on-line. Aquest text és una gran aportació per a reflexionar i animar-nos a formar part d'aquesta oportunitat que se'ns presenta! Podreu trobar més informació a la pàgina web.

"L'acció és una oració sense paraules"
Va dir el Sant Valencià, Sant Vicent Ferrer.
Obrir la porta, acollir-me a la vostra casa,
ha segut una bonica i elaborada oració.
Una oració a la solidaritat, al compartir i al conviure.
Una oració a la verdadera comunicació, al diàleg i l'enriquiment intercultural.
Una oració a la confiança,a l'obertura i a la fe.
Una oració a l'empatia,a l'ajuda desinteressada i com no a l'Amor.

Una oració a la peregrinació de confiança, una recerca incansable de trobar en la paraula de Déu un alè de força, un alè de fraternitat, un alè d'esperança en un món més semblant al regne de Déu.