dilluns, 16 de novembre del 2015

Una setmana per a la memòria...

Benvolguts lectors,

Després d’uns dies que recordarem ben segur a la nostra parròquia, posem en marxa una nova setmana amb nous actes que van fent camí fins al final d’aquest any litúrgic.
El passat divendres 13 de novembre es realitzà la primera sessió del Kit Cat del curs, on joves del nostre poble i dels voltants es reuniren al Patronat per compartir un moment d’encontre i continuar amb la formació cristiana. El Kit Cat es durà a terme el segon divendres de cada mes amb temes variats i que resulten d’interès per als participants i a la que està convidat a assistir qualsevol jove interessat en participar de les formacions. Aquesta setmana s’han tractat “Les branques del cristianisme catòlic” duta a terme pel nostre rector D. Jesús.
A més a més, el passat dissabte a la missa de joves, els xiquets i xiquetes de 2n de Catequesi d’Infància reberen el llibre del Catecisme acompanyats pels catequistes i les seues famílies.
Els joves de 4t Cicle, monitors i pre-monitors del Moviment Juvenil han participat una vegada més dels actes de “Luces en la Ciudad” que cada any organitza la diòcesi de València. Aquest any, el tema ens toca de ben prop ja que els tallers, oracions i xarrades han anat al voltant de Taizé.


No obstant, d’entre els esdeveniments del present cap de setmana cal destacar la visita de les monges del Císter amb motiu de l’Acció de Gràcies per la beatificació dels nostres màrtirs, Juan Bta. Ferrís, Natividad Medes i Micaela Baldoví. Des de la seua arribada el dissabte de vesprada, les comunitats parroquials del poble han participat de diferents celebracions litúrgiques de manera activa. En primer lloc la Vigília de Pregària en la Basílica el dissabte a les 22:00h. Així mateix, el diumenge amb la missa d’acció de gràcies a la parròquia de Maria Auxiliadora i la posterior visita al sepulcre de les màrtirs en Fons Salutis. Finalment, també han tingut lloc Vespres en la Capella de la Troballa. Donem gràcies a Déu, que ens ha beneït amb el testimoni del martiri de les monges per confessar la seua fe.
Convidem a acompanyar a les monges a les Vespres del dilluns 16 a les 19 h a la parròquia de Sant Pius X. Recordarem entranyablement la seua estada en Algemesí i la gran empremta que han deixat en la història del nostre poble.

En quant als actes que es realitzaran aquesta setmana, cal recordar que tindrem reunió de pares de 3r de Catequesi d’Infància  el dimecres 18 a les 20.15h en la Basílica. Aquests mateix xiquets i xiquetes viuran el dissabte pròxim a l’Eucaristia de les 18h el lliurament de la Paraula, un fet important que els equipara als majors.
En la mateixa línia, hi haurà una reunió per a pares dels joves de tots els cursos de Confirmació el dijous 19 a les 20.15h al Patronat.
Poc a poc arribem al final d’aquest any litúrgic i coincidint amb el Dia de l’Església Diocesana, la nostra Parròquia es disposa a celebrar la primera Assemblea d’aquest curs. Tindrà lloc el proper diumenge dia 22 a les 10h al Patronat, just després de missa 9h. Amb motiu d'aquest esdeveniment, no es celebrarà missa 12h a la parròquia com és habitual. L’objectiu principal serà presentar totes aquelles conclusions sorgides arran de les tres anteriors assemblees dutes a terme a l’inici d’aquest any. En la mateixa actitud de germanor, disposem-nos a participar d’aquest acte per millorar i fer més autèntica i evangèlica la nostra comunitat Parroquial.

No oblidem tampoc als milers de persones que han sigut víctimes dels recents atemptats terroristes. Preguem no sols pels que han succeït a París sinó per tots aquells que, per no succeir al Primer Món, ocorren dia a dia al nostre món. Fem referència a aquelles paraules de St. Francesc d’Assís: “Senyor feu de nosaltres instruments de la vostra pau, on hi haja odi, hi posem amor; on discòrdia, unió...