dilluns, 9 de novembre del 2015

ESTEM DE FESTA: AHIR VA SER EL DIA DE LA SENYORA PEPA



Algemesí està de festa, ja que la cristiana més coneguda del nostre poble a tot el món, ahir va ser venerada litúrgicament per tota la Diòcesi i particularment a Algemesí, amb la Missa Solemne i la processó de “volta general” en què tantes persones devotes de la Sra. Pepa han participat.

Ella ha estat el nostre major referent i tot un exemple a seguir; ens ha demostrat que en la vida quotidiana i en els quefers diaris també es pot arribar a l’altar. Ahir recordàvem aquell setembre de 1988 quan va ser beatificada en Roma, i seguim agraint tota la gent que col·laborà en el procés. Aquests dies han de ser jornades d’acció de gràcies, de pregària i de compromís per imitar les sues virtuts i exemple de fe i de caritat viscudes heroicament. 



Recordem també que les inscripcions per a casaments de 2016 començaran el 11 i 12 de novembre, de 11 a 12.30h, encara que després es podrà fer durant tots els dissabtes d’oficina i que estiga el  Sr. Rector.

A més, aquest mateix dia 11 tindrà lloc una reunió per als pares i mares dels xiquets que estan en 1r i 2n de Catequesi d’Infància. Es trobaran amb els catequistes el proper el dimecres 11, a les 20.15h a la Basílica.


El proper cap de setmana rebrem una visita molt especial. Amb motiu de la Missa d’Acció de Gràcies per la beatificació de les Màrtirs de Fons Salutis i els màrtirs de Via Coeli, vindran una bona representació de les Monges del Císter per participar de les celebracions. Totes les parròquies del poble ens unirem a elles per donar gràcies a Déu pel martiri de les nostres monges M. Micaela Baldoví i M. Natividad Medes, i del monjo Fr. Juan Bautista Ferrís. 

Les celebracions més destacades seran les següents:

  • El dissabte 14 a les 22 h. la Vigília de Pregària en la Basílica.
  • El diumenge 15 a les 11.30 h. la missa d’acció de gràcies a la parròquia de Maria Auxiliadora i la posterior visita al sepulcre de les màrtirs en Fons Salutis. També es farà un dinar al Casino a les 14.30h amb les monges que vindran. Tot aquell interessat en assistir pot adquirir el seu tiquet a la sagristia de la parròquia i a les oficines de Maria Auxiliadora.
  • Eixe mateix diumenge, també tindran lloc Vespres, a les 19h a la Capella de la Troballa, i el dilluns 16, a la mateixa hora, Vespres a la parròquia de Sant Pius X.
És molt important que participem i acollim a les monges que amb tanta il·lusió tornen a visitar Algemesí. És un moment excel·lent per reconèixer el bé que el Císter ha fet pel nostre poble, acollint i acompanyant en totes les celebracions i serà també un signe d’agraïment de tot el poble per la condonació a la parròquia de Maria Auxiliadora del monestir de Fons Salutis.

Avís: Degut a aquests actes, es suspendrà la Missa del diumenge a les 12, i de vesprada serà a les 18h per a no coincidir amb les Vespres.



 
No podem acabar aquest noticiari sense nombrar a D. Alberto Caselles Fornes, un home bondadós que es feia voler per la proximitat i les moltes qualitats i virtuts que reunia. Va fer moltíssimes coses pel poble i sempre amb el seu caràcter afable, planer i cordial, i amb el seu accent que delatava la seua procedència de La Marina. El passat divendres 30 d’octubre va entregar la seua ànima a Déu però quedarà sempre en Algemesí el seu record, és per això que celebrarem una Missa funeral en el seu honor, el pròxim divendres a les 19’30h.


Moltes gràcies i que passeu un bona setmana, ens trobem als diferents actes parroquials!