dilluns, 30 de novembre del 2015

NOVENA DE GUITARRETES


 

El darrer diumenge començàrem el temps litúrgic de l’advent, un temps que ens convida a obrir la porta a Jesús, que ve en forma de nen de bolquers a convertir els nostres cors. Som nosaltres els qui decidirem si volem acollir-lo, o pel contrari restarem indiferents. Tanmateix, els que volen la nostra acollida són els joves que vindran al proper encontre de Cap d’any organitzat per la comunitat ecumènica de Taizé, un encontre que celebrarem a València, del 28 de desembre al 1 de gener. Per acollir a aquests joves que vénen en nom del Senyor, tan sols cal emplenar el tríptic que trobareu a la sagristia, on està tota la informació o entrar a la pàgina web.
 

Amb motiu de l’Any de la Misericòrdia, el passat dissabte tinguérem una jornada de formació on intervingué Juan Pablo García Maestro, professor de Teologia Fonamental i Eclesiologia Pastoral de la Pontifícia Universitat de Salamanca. El diumenge els monitors i scouters dels diferents moviments juvenils d’ Algemesí es reuniren al col·legi dels Maristes per gaudir d’una jornada de convivència que es prolongà fins l’oració a l’estil de Taizé que celebràrem a la Basílica a les 20h. Prèviament, la comunitat va celebrar les segones vespres del Primer diumenge d’Advent a les 18:30, aquest ofici litúrgic el farem durant els 3 diumenges d’Advent que resten per arribar fins el Nadal.
 

Aquesta setmana iniciem la tradicional Novena de Guitarretes a la Mare de Déu de la Salut, recordem que serà tots els dies fins el proper 8 de desembre a les 6.30 del matí. També, tots els dies hi haurà la Visita a la Mare de Déu a les 19h.  Enguany, com a novetat, el fil conductor serà l’any de la Misericòrdia, un any que iniciarem el proper 8 de desembre amb la Solemnitat de l’Immaculada Concepció i que es prolongarà fins la Solemnitat de Jesucrist Rei de l’Univers.
També cal recordar que el diumenge 6, a les 11h. a la Capella de la Residència d’Ancians celebrarem una Eucaristia d’acció de gràcies per la presència de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, que durant tants anys han servit al nostre poble, mostrant humilment el seu exemple de caritat i la seua vocació al Ministeri que els ha estat encomanat.
D’altra banda recordar que aquest dissabte no hi haurà activitat a les 16h. ni tampoc missa de xiquets, ja que l’activitat començarà a les 20h al Patronat on xiquets i monitors faran la tradicional convivència per anar a missa de Guitarretes. L’endemà de matí, en acabar la missa hi haurà un xocolate calentet al Patronat al que esteu totes i tots convidats i un estant on podreu col·laborar amb la campanya del menjador de Lima que els més majors del Moviment estan preparant amb uns detalls per donar la bevinguda al Nadal, no només amb decoració, sinó també ajudant al qui ho necesita.
Que passeu una bona setmana!