dimarts, 2 de desembre del 2014

amb les guitarretes

De nou encetem una setmana carregada d’activitats, celebracions i tota la informació parroquial.


Com marca la tradició, el passat dia 30 de novembre començàrem amb la Novena de Guitarretes, nou dies de Missa de l’alba que ens duran fins a la Festa de la Immaculada Concepció de la Verge Maria. Cada matí a les 6’30h ens reunim entorn de l’Altar per celebrar l’Eucaristia. És una bona ocasió per començar el dia amb un aire diferent, amb l’escolta de l’Evangeli que ens dona un missatge per a anar assimilant durant la jornada.            
Vos esperem!



Els xiquets del Moviment Juvenil, passaren la nit del dissabte al Patronat per tal de participar en el primer dia de la Novena. Més de 150 xiquets van gaudir de les diverses activitats preparades pels seus monitors i del sopar que prepararen els pares que van col·laborar en aquesta activitat. En acabar la celebració del diumenge, participarem d’una xocolatà al Patro per a pares, xiquets, monitors i resta de la Comunitat Parroquial.





També el diumenge, celebràrem l’inici de l’Advent, un total de quatre setmanes que ens aproparan fins al Nadal. Cada setmana anirem encenent un ciri que ens recordarà que ja queda poc per a rebre a Jesús, fill de Maria, de nou als nostres cors i a les nostres cases. Tanmateix ja ha començat el muntatge del Betlem Parroquial que cada setmana ens anirà mostrant distintes escenes del Naixement de Jesús. 




Hui dilluns, en el segon dia de novenari a la Mare de Déu Immaculada s’acomiadat de nosaltres el que durant dos anys ha estat com a Vicari a la nostra Parròquia. D. Joaquín Ramírez, ha estat estudiant a la nostra Diòcesi de València durant més de 3 anys i ha estat dos compartint la vida a la nostra comunitat. Ara arriba el moment de tornar cap a la seua Colòmbia natal en que desenvoluparà la pastoral a una Parròquia de nova creació compaginant-la amb classes al Seminari Diocesà. Esperem que siga fructífera la seua tasca pastoral i que la Mare de Déu de la Salut l’acompanye sempre. 




El proper dijous dia 4 de desembre celebrarem la Festivitat de Santa Bàrbara. Aquesta màrtir està molt present al nostre poble, al carrer que duu el seu nom, el misteri en les Festes de la Mare de Déu de la Salut, també un dels barris que prepara la festa de la Mare de Déu porta com a titular a Santa Bàrbara. Coneguda popularment com a patrona de les tronades, també ho és dels pirotècnics i dels Campaners. Enguany el Gremi de Pirotècnics de València celebrarà aquesta festivitat a la nostra Parròquia. El mateix dijous a les 10’30h del matí tindrà lloc la Celebració de l’Eucaristia en honor a Santa Barbera, oferida per aquest Gremi, pels Campaners d’Algemesí i pels veïns del seu carrer. 


Per últim, vos recordem que el proper diumenge 7 a les 20h encetarem el tradicional cicle d’Advent-Nadal de concerts de Música a la Basílica. Pròximament es publicarà el cartell amb la programació. Gaudim d’un temps de música i reflexió els diumenges a poqueta nit.


En els darrers dies de la Novena de Guitarretes encetarem la Campanya del Menjador de Lima, aquella Corona que li férem a la Mare de Déu de la Salut en l’any 2000, en el 75 aniversari de la seua Coronació Pontificia. Siguem solidaris en aquests temps que esdevenen, perquè el que és un poc de cadascú, pot ser molt per a molts. 


Fins prompte i bona setmana de Guitarretes!!