dimarts, 23 de desembre del 2014

Nadal: el Senyor amb nosaltres



Després de tota la preparació del camí del Senyor  durant les 4 setmanes d’Advent, arriba el Nadal, festivitat que és més que uns dies de copiosos menjars familiars, molts regals i bones paraules i desitjos.
Nadal és el naixement del Senyor, fill de Déu, que ve a salvar-nos i alliberar-nos a tots, i això és el que tenim que fer-los veure a la gent que sols es preocupa de preparar l’ornament de cases i carrers, que l’essencial és que ve el Senyor.
Els àngels ho van anunciar a les persones senzilles de cor i nosaltres hem escoltat l’anunci, ara hem d’anar al seu encontre i a comunicar a tots la bona nova, ja que aquestos dies  no es poden quedar en paraules i bones intencions, sinó que han de passar a fets que parlen de l’autèntic Nadal.

Per a aquetes dues setmanes  hi ha un número “extra” de l’Al·leluia, ja que hi ha moltes activitats i eucaristies importants.
Recordem que en totes les cases hauríem de posar almenys el Naixement i el tapís de Jesuset, que es pot adquirir en les Parròquies.
Ahir, diumenge 21, es celebrà el VIé Festival Solidari de Nadales al teatre Municipal, i dilluns 22, a les 20’30h es celebrà  el XLI Concert de Nadal de la Schola Cantorum de títol “O Magnum Mysterium” (dins del cicle de Música a la Basílica).



Aquest dimarts 23, a les 20’30h en la Parròquia de Sant Pius X es celebrarà la Llum de Betlem, per a arreplegar-la i dur-la a cada casa i que l’anime i la il·lumine.

La vespra de Nadal, a les 10h eixiran els xiquets dels grups juvenils cantant nadales pel poble i anunciant el naixement de Jesús. Eixa nit, la Vigília de Nadal, es celebrarà una de les eucaristies més importants i boniques de l’any, la Missa del Gall, a les 24h.

  
El dia de Nadal, a les 12h es celebrarà la Missa solemne del dia de Nadal, per gaudir d’aquest preciós dia en el que Jesús ja està al món.

El diumenge 28 és el dia de la Sagrada Família i dels Sants Innocents, per aquets motiu, es celebrarà a les 12h la solemne Missa de les famílies. Aquest és un dia per a recordar la família que formaven Jesús, Maria i Josep, la Sagrada Família, que encara que tingueren molts problemes, sempre tenien a Déu present i confiaven amb Ell. En aquets dia hem d’intentar semblar-nos a aquesta família, per això seria molt bonic que totes les famílies participaren d’aquesta celebració, en la que es repartiran els evangelis del 2015 i s’arreplegaran aliments per a l’Economat “Betània” (oli de girasol, sucre i llet).

El dia 29, a les 16h es farà una oració i nadales davant del betlem de la Basílica, es visitaran altres betlems i es finalitzarà a un berenaret de germanor, organitzat per Vida Creixent.

El dimecres 31 es celebrarà el fi d’any amb la vigília eucarística de tancament i inici de l’any nou i la vigília de Santa Maria i per la pau, a les 23h. El següent dia, es celebrarà a les 12h la Missa d’Any Nou, per totes les famílies i per la pau al món; a les 18’30 tindrem Vespres Solemnes, Missa, Exposició i Consagració d’Algemesí a Jesús Sagramentat. Aquest dia és important, ja que és la festa de Santa Maria i s’inicia el 2015, un any que promet ser millor i que presentarà moltes oportunitats per a fer el Bé, i una bona manera de començar-lo seria junt l’Altar vivint la Vigília i l’Eucaristia que ofereix l’adoració nocturna del dia anterior.

Els monitors i els joves creients de la nostra Parròquia partiran cap a Praga el pròxim diumenge per participar en l’Encontre Europeu de Joves de Taizé, on viuran enriquidores experiències. Oferim-los l’ajuda i l’acompanyament de les nostres oracions.

Per últim,  recordar que està oberta la campanya del Menjador de Lima i que és necessària la col·laboració de tots. No podem quedar-nos insensibles davant la ingent i progressiva necessitat dels xiquets que no tenen menjar. Pensem que ajudar el Menjador és una forma de fer més autèntic el Nadal.

Que passeu unes bones i cristianes festes de Nadal!