dimarts, 5 de desembre del 2017

ARRIBA L'ADVENT, UNA NOVA OPORTUNITAT

Diu el profeta Isaïes: “Ningú no invoca el teu nom, ni es desvetlla per recórrer a tu… ens hem desviat del camí, per més que seguir-te era sempre la nostra salvació”. Aquesta cita bíblica és tota una provocació per a l’inici d’aquest advent que ahir mateix començava. En ella ens exhorta a reflexionar sobre el nostre camí, el d’una societat present que sembla haver-se apartat del camí de Déu (o que ha apartat a Déu del seu camí), i on ben pocs invoquen el nom del Senyor i es desvetllen per anar a Ell. I tu, en quin lloc et trobes?

Al nostre poble, aquestes paraules arriben en l’equador de la Novena a la Mare de Déu (Novena de Guitarretes), quan centenars de nosaltres, tot seguint la tradició, matinem i ens desvetllen ben d’hora per acudir al Senyor en la celebració de l’Eucaristia, i la veneració a la Mare de Déu de la Salut. Tant de bo que això fóra signe de tota la nostra vida! Però sovint ens adonem que amb molta facilitat ens oblidem de Déu i l’apartem del camí de la nostra vida, invocant-lo solament en el perill, però que poques vegades tenim al cor la seua paraula; simplement mantenim unes tradicions d’arrel cristiana però estem lluny de Crist en les actituds de la nostra vida.

L’Advent ens dóna hui mateix la possibilitat de tornar a acostar-nos al Senyor, d’implorar, accelerar i celebrar la seua vinguda. Ell és el nostre Pare i no ens abandona mai, el terrisser que modela l’argila: som obra de les seues mans. La millor obra de les seues mans és la Maria, la Mare de Déu, a qui aquests dies celebrem com a Immaculada en la Novena preparatòria per a la solemnitat del 8 de desembre. En aquest Advent, amb Ella invoquem: “Marana tha!”, “Veniu, Sentor Jesús!”.

En aquest sentit, l’Advent inaugura un nou any litúrgic. En iniciar aquest nou camí, el Senyor ens adverteix que hem d’estar sempre en vetlla, esperant que vinga en qualsevol moment. La nostra vida ha de romandre sempre orientada a la plena realització del Regne de Déu. En esta disposició d’espera i espectació comencem l’Advent, el temps de preparació per al Nadal, un moment de preparació i de disposició a rebre el Senyor durant les properes 4 setmanes.

I per a preparar-nos com cal, pren nota perquè ací t’acostem les dates més importants de la setmana:
  • Demà, dimarts 5 de desembre a les 20:15h a l’Abadia, tindrà lloc la reunió preparatòria per a pares i padrins de xiquets/es a batejar-se el diumenge 10 de desembre.
  • Tots els dies fins el 8 de desembre (inclòs) a les 6:30h, Novena de Guitarretes a la Mare de Déu. Una bona oportunitat per començar el dia acostant-nos al Senyor i a la que vos convidem a a participar ben activament en aquesta celebració tan particular i nostra, preparatòria per a la Immaculada. De la mateixa manera, el passat dissabte, els xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil tingueren una jornada de convivència al Patronat, culminada amb la celebració de Guitarretes d’ahir diumenge, que culminava amb el tradicional xocolate. Una bona iniciativa per fer-los partícips de la vida de la parròquia i la seua comunitat.
  • El divendres 8 de desembre és el Dia de la Immaculada Concepció, el dia de la Mare de Déu, el que completa el Novenari amb el dia gran. D’aquesta manera, a més de la celebració del matí, tindrem a les 18h la Felicitació sabatina, un costum ben valencià per lloar a la Mare de Déu, a càrrec de la Schola Cantorum d’Algemesí. En acabar la missa, trasllat de la imatge al seu cambril.
  • El dissabte 9 de desembre tindran lloc les inscripcions d’intencions de misses i exercicis per al 2018.
  • El proper diumenge dia 10 a la Basílica, a les 20h i dintre de les activitats extraordinàries dutes a terme aquests diumenges d’Advent, tindrem una representació extraordinària dels tradicionals Misteris i Martiris. L’entrada serà lliure i vos animem a que gaudiu d’una manera diferent de veure aquestes típiques i simpàtiques representacions teatrals d’una manera ben singular.

Ací ens acomiadem fins la propera setmana, tot desitjant que gaudiu d’uns dies diferents i participeu en les celebracions matutines de Guitarretes, que ens acosten a Déu ben d’hora i ens criden a la preparació de l’Advent. T’atreveixes a trobar el teu lloc?


En aquest temps d'Advent estem cridats a allargar l'horitzó del nostre cor, a deixar-nos sorprendre per la vida que es presenta cada dia amb les seues novetats

Papa Francesc