dimarts, 28 de novembre del 2017

CRIST, REI DE L'UNIVERS

Aquest diumenge acabem l’Any litúrgic amb la festivitat de Crist Rei. Jesús és Rei perquè ha vingut a instaurar el regne del seu Pare, un regne de justícia, veritat, amor, llibertat i vida. Aquesta festa ens recorda que Crist i l’Evangeli són fonament de tota existència i els cristians hem d’actuar, pensar, sentir i parlar sempre des de Crist. Tal i com diu l’Evangeli d’aquest diumenge, quan ens trobem al costat dels pobres i dels més desvalguts, estem al costat de Jesús. Perquè la salvació no comença amb la confessió del Senyor com a Rei sinó amb la imitació de les seues obres de misericòrdia i d’amor.  

Ara, ens disposem a iniciar el temps d’Advent de la mà de la Mare de Déu, ja que aquest dijous 30 de novembre s’inicia la Novena de Guitarretes dedicada a la Mare de Déu de la Salut. Nou dies de preparació per a la festa de la Immaculada. La Verge ens espera cada matí a les 6.30h.



Pel que fa als esdeveniments d’aquesta setmana:

  • Divendres 1 de desembre, els Campaners de la Basílica en col·laboració amb Fotoaficionats inauguren al Museu de la Festa una exposició amb motiu dels 250 anys de la campana Bàrbara. Tots els interessants poden acudir a les 19:30h.
  • El dissabte 2 de desembre no hi haurà missa de xiquets a les 18h, ja què els xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil Sant Jaume tindran una convivència al Patro per poder assistir a la Novena de Guitarretes. En acabar la missa, tota la parròquia queda convidada a xocolate al Patronat.
  • S’inicia un nou cicle de Música a la Basílica cada diumenge a les 20h. El primer concert és el proper diumenge 3 de desembre a càrrec de “Doble cel·lo”. Cada setmana podrem gaudir d’un recull de peces musicals que ens ajudaran a viure més intensament aquest temps d’espera i vetlla que és l’Advent. 


Concloguem aquest Any litúrgic seguint les obres de Jesús per poder iniciar el temps d’Advent sent un exemple de misericòrdia i amor, tal i com ho és Jesucrist per a nosaltres.

Bona setmana!