dilluns, 18 de desembre del 2017

VIURE AMB ALEGRIA L'ESPERA DEL SENYOR


El tercer diumenge d’Advent marca el canvi d’horitzó en aquest temps: ja no mirem tant a la fi dels temps, esperant la vinguda definitiva del Senyor, sinó que la litúrgia ens posa l’atenció en la vinguda històrica de Jesús, com a Salvador, quan vingué a Betlem de la Verge Maria. 
I el distintiu d’aquest tercer diumenge és l’alegria. El diumenge “Gaudete” ens convida a viure l’espera del Senyor amb alegria. Diu el Papa: “el cor de l’home desitja alegria. Però quina és l’alegria que el cristià està disposat a testimoniar? És la que ve de la proximitat de Déu a la nostra vida. Des que Jesús entrà en la nostra historia amb el seu naixement a betlem, la humanitat rebé un brot del Regne de Déu. Ja no cal buscar en un altre lloc! Amb la mirada posada en Nadal, que ja és a prop, l’Església ens invita a testimoniar que Jesús és la Paraula de Déu que hui segueix il·luminant el camí de l’home”. 
Durant aquesta setmana, amb les Fèries Majors d’Advent, la litúrgia ens va conduint pels camins de Natzaret i Betlem fins arribar a Nadal, de la mà de la Mare de Déu. Amb ella i com ella, l’Església invoca: “Oh, Emmanuel, veniu a salvar-nos!” 

La setmana passada es va obrir la inscripció per a les intencions de l’any 2018. Totes aquelles persones que vulguen oferir intencions de misses i exercicis ja poden fer-ho en l’oficina parroquial en el seu horari. I el dissabte, en la Missa  de xiquets, joves i famílies es beneïren els “Jesusets” dels Betlems, quin goig veure xiquets tan motivats per la vinguda del Messies! 

I encara que l’Advent va cap al seu final, la setmana en la Parròquia acaba de començar:

  • Durant tota la setmana, a les 19h es celebraran Vespres, en les Fèries Majors de l’Advent. Una molt bona manera de preparar-nos en aquests dies que queden per a la celebració de la vinguda de Crist.
  • El dimarts 19 a les 16:30h, la parròquia de Mª Auxiliadora acollirà el recés mensual de Vida Creixent i de l’Acció Catòlica. Aquest recés està obert per a tots els qui vulguen acostar-se i preparar-se per a les celebracions més familiars de l’any. 
  • El dimecres 20 a les 19:30h tindrà lloc la celebració penitencial. Potser siga aquesta la trobada que et cal, no t'ho penses i vine.
  • El dijous 21 a les 20:30h en Sant Pius X, tindrem una oració on rebrem i repartirem la Llum de Betlem. De segur que serà un moment molt especial, una reunió de totes les parròquies del poble on tots podem participar. 

  • Pel que fa al Moviment Juvenil, aquest dissabte 23, xiquets i monitors aniran a cantar nadales junts al grup de Maux Joves. La trobada serà a les 16h en María Auxiliadora. Portarem l’alegria i el calor del Nadal a l’asil i visitarem també els betlems de les 2 parròquies i el de Sant Pius X. No oblideu la pandereta! 
  • El mateix dissabte 23 a les 20:30h tindrà lloc a la Basílica el tradicional Concert de Nadal, on actuaran els Xiquets Cantors d’Algemesí i el Cor Cabanilles de la Schola Cantorum, que juntament amb l’Orfeó d’Aldaia i acompanyats per un orgue interpretaran la Missa en Do, Dominus Mass, de Mozart. Una cita imprescindible! 



No oblideu que la Campanya del Menjador de Lima continua oberta. No ho deixeu per a última hora, quan tots els diners ja estiguin gastats!   

Durant aquest cap de setmana s'han repartit un ciri i una felicitació després de les celebracions. Què millor que un ciri per a recordar que Jesucrist, la Llum del Món, va néixer entre nosaltres per a salvar-nos? A més, la felicitació inclou una xicoteta oració per a beneir la taula al sopar de la Nit de Nadal. Tanmateix, eixa mateixa nit a les 12h de la nit tindrem la Missa del Gall. Aquesta celebració no la podem deixar passar! Vos convidem a acudir i a celebrar tots junts el naixement de Crist.