dimarts, 27 de desembre de 2016

ANUNCIEU-HO A TOT ARREU: HA NASCUT EL MESSIES!Si al post de la setmana passada vos exhortàvem a la preparació del Nadal, aquest és molt diferent. Després d’un temps de preparació d’Advent que va acabar el passat dissabte 24 a la Missa del Gall, ara toca donar gràcies per aquesta bona nova. És per això que des de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol, i en el seu nom l’Equip de Comunicació que setmana rere setmana vos fem arribar les notícies parroquials, volem felicitar-vos aquest temps de joia i desitjar-vos molt bon Nadal.


No obstant això, volem aprofitar per fer-vos uns xicotets recordatoris importants durant aquesta setmana que comencem:

  • Festivitat de la Sagrada Família: com que aquest any no tenim cap diumenge entre Nadal i Any Nou, durem a terme aquesta celebració el divendres 30 de desembre a les 19:30h, una oportunitat ben especial per omplir tota l’església de famílies unides a l’interior de la nostra comunitat. Recordeu que en la mateixa, farem entrega de l’Evangeli 2017. També es recolliran aliments no peribles per a Càritas.
  • Celebració d’Any Nou: com és habitual, el diumenge 1 de gener celebrarem la missa d’Any Nou a les 12h.
  • Continua oberta la campanya nadalenca del Menjador de Lima. Recordeu que podeu fer les vostres desinteressades aportacions, col·laborant així en el pagament de beques de menjador mitjançant les quals un xiquet puga menjar tot l’any.

Entre altres activitats realitzades per grups de la parròquia, és important destacar el viatge que avui mateix han iniciat un xicotet grup del Moviment Juvenil cap a Riga. Un viatge que els durà a compartir durant una setmana vivències, reflexions i experiències amb joves d’arreu d’Europa en l’Encontre Europeu de Joves de Taizé que aquest any té lloc a la capital de Letònia. Que les nostres oracions i records estiguen també amb ells. 


Joves de les nostres parròquies que pertanyen al grup de Càritas han estat, durant tres anys, visitant Palestina per tal de conèixer la realitat que allí es viu dia a dia i realitzar diferents tallers. Com a novetat, des del dimarts 27 de desembre fins al 3 de gener, rebrem a Algemesí la visita d’un grup de palestins que seran acollits per famílies del poble i que podran conèixer la realitat de les nostres parròquies i el treball que es realitza a Càritas.


Si encara no ho heu fet, vos convidem a visitar el Betlem parroquial. Com sempre, un nodrit grup de gent vinculada a la nostra parròquia, han dut a terme una gran tasca en la configuració del betlem. Un betlem ben especial que parteix de la profecia d’Isaïes 7, 14: “Doncs ara el Senyor mateix us donarà un senyal: la noia que ha d’infantar tindrà un fill, i li posarà el nom d’Emmanuel (que vol dir: “Déu amb nosaltres”). Açò resumeix el que tenim al naixement: el compliment de la profecia, del Messies al centre de la imatge rodejat de columnes com a part d’una estructura que no és acabada fins a la seua vinguda, i rodejat d’àngels que mostren el seu caràcter diví. És aquesta una escena a mode de fotografia d’allò que va ocórrer fa més de 2000 anys. No obstant. Just davant de l’altar trobem un pessebre buit amb els pastors que han anat a buscar-lo i la imatge de Sant Francesc d’Assís (creador dels betlems). No obstant, el fet que el pessebre estiga buit no és una equivocació, sinó que Sant Francesc ens dóna la resposta: està assenyalant cap a dalt. Ho fa realment cap a l’altar, on es troba realment el Messies i on ens acostem dia rere dia per participar de l’Eucaristia. Nosaltres ens fem partícips de les dues escenes i ocupem el lloc central, un lloc que ens convida a formar part del misteri de Deú i acabar la seua obra (de la que sols podem observar algunes columnes sense cap estructura fixa). És el participar de l’Eucaristia el què ens fa partícips directes de l’escena i ens convida a seguir caminant, a observar el misteri del naixement i la vida de Jesucrist en tota la seua magnitud, abraçats pels braços de Déu que ens acullen a la seua casa, representats per les garlandes daurades que envolten i decoren tota l’església i els arcs, i pels àngels que ens conviden a entrar en aquesta dimensió i apropar-nos al misteri de la seua vida. 


Desitgem de tot cor que pugueu gaudir d’aquesta xicoteta obra d’art, però sobretot que vos òbriga una porta a la reflexió, meditació i oració en aquests dies tan especials.


Res més per la nostra part, desitjar-vos uns bons dies de Nadal i un feliç any 2017 en comunitat!!