dimarts, 20 de desembre del 2016

Ja el tenim ací... el Nadal crida a la porta!!


El que aquesta setmana iniciem és un dels temps més importants, significatius i plens d’alegria per a qualsevol cristià: la vinguda del Messies, el temps de Nadal. Després de quatre setmanes de preparació al llarg de l’Advent, arribem al darrer diumenge. Durant tota aquesta setmana ja es nota la preparació del Nadal als carrers i les persones, un temps especial per compartir amb els qui més estimem.



Tot i això, cal que ens fem una reflexió íntima i personal: què vol significar el Nadal per a mi? Els nostres desitjos no poden quedar-se en paraules buides, sense sentiment ni contingut religiós: estaríem traint-nos si després de tota la preparació d’Advent, els dies de Nadal no tinguérem un moment per participar de l’Eucaristia. És un dels moments més importants en la vida de tot cristià, i això s’ha de notar en el dia a dia i les celebracions de la nostra parròquia. Si volem ser conseqüents al nostre compromís i viure el Nadal d’una manera vertadera i original, cal fer-li un lloc al Jesuset a la nostra taula, però sobretot al nostre cor, i visitar-lo de la millor forma possible: participant de la Missa del Gall. És important que aquesta tinga un lloc principal en la nostra agenda nadalenca, una celebració ben important no pot quedar-se en un segon o tercer lloc. Si els que ens sentim comunitat habitual no participem d’aquesta celebració i no empenyem a les nostres famílies a fer-ho junt a nosaltres, l’estarem abocant a que quede escassa i gelada. No ens deixem vèncer fàcilment per la comoditat o la peresa, fem d’aquests uns Nadals autèntics en comunitat, aquest any omplim de gom a gom la nostra parròquia a la Missa del Gall!

La preparació final, continua al llarg d’aquesta setmana que hui comencem amb les Fèries Majors d’Advent: uns dies on la Mare de Déu esdevé protagonista, tot simbolitzant una Església i una humanitat que desitja i espera la vinguda del Fill de Déu. L’element litúrgic més característic d’aquests dies són les Antífones de la “O”, amb les quals l’Església prega cada dia en les vespres, i que tindrem a la Basílica tots els dies a les 19h. Sens dubte, una participació diària que ens prepara per a la immediata arribada del Nadal. D’igual manera, la celebració diària de l’Eucaristia durant la setmana és ben convenient.

Però en una setmana prèvia a una festa tan bonica i plena de joia, el calendari se’ns omple d’esdeveniments importants. Així és que, agafeu paper i bolígraf i anoteu:
  • Recés de Vida Creixent i Acció Catòlica. Dimarts 20, a les 16.30h a la parròquia de Maria Auxiliadora. El recés mensual que en aquest cas ens durà directes a la celebració del Nadal.
  • La Llum de Betlem. Dimecres 21, a les 20.30h a la parròquia de Maria Auxiliadora. Junt a tots els xiquets i joves d’Algemesí, celebrarem l’arribada de la Llum de Betlem. Un entranyable acte al què estem fortament cridats. Recordeu portar el vostre propi fanalet, per poder-se endur a casa la Llum que ens recorda l’arribada de Jesús.
  • Concert de Nadal. Dijous 22, a les 20:30h en la Basílica, la Schola Cantorum oferirà, com és ja habitual per estes dates, el tradicional Concert de Nadal.


  • Visita als Betlems. Com ve sent habitual, des del Moviment Juvenil, el dissabte dia 24 de desembre tindrà lloc la tradicional activitat de Nadal on cantem a diversos betlems i associacions del poble com la Residència i el Centre de dia. És molt interessant que porteu als vostres fills i filles a aquesta activitat, d’igual manera que si coneixeu a xiquets que els agradaria participar, on volem fer arribar arreu del poble la Bona Nova, transmetre l’alegria del naixement del Messies! Ens veurem totes i tots a les 10h a la Parròquia de Maria Auxiliadora (entrada pel carrer Lope de Vega) i acabar el recorregut junt als xiquets i joves d’aquesta, a les 12h a la Plaça Major amb el vol de campanes. No us oblideu les panderetes!
  • Missa del Gall. Sens cap dubte és el punt més important de tots. És per això que la presència de tots i cadascun de vosaltres és fonamental. El dissabte 24 a les 24h a la Basílica de Sant Jaume, naix el Messies!
  • Dia de Nadal. Si no podeu vindre a la Missa del Gall, no us preocupeu, el dia de Nadal, diumenge dia 25 a les 12h i a les 19h, teniu una nova oportunitat per participar de l’Eucaristia en un dia tan important.
  • Festa de la Sagrada Família. El divendres 30 de desembre, a les 19.30h, tindrà lloc la celebració de les famílies. Una oportunitat ben bonica per tal que acudiu amb tota la família i compartiu una celebració tan especial tots junts. En la mateixa celebració es repartirà l’evangeli del 2017. També, abans i després es farà la recollida d’aliments no peribles per a Càritas (arròs, llegums secs, tonyina, macarrons, sucre, oli de gira-sol o llet sencera).
A més a més.... Recordeu:
  • Està en marxa la campanya del Menjador de Lima, on els diners recaptats es destinaran íntegrament a beques de menjador d’un any per a xiquets i joves necessitats. Un xicotet gest per  tu és un any de menjar per a ells. Mil gràcies per col·laborar!
  • Des de la parròquia vos espenyem a viure intensament el Nadal junt a tots nosaltres en les diferents celebracions. Però també vos animem a fer-ho d’una altra manera: creant un ambient ben particular i festiu, tot penjant als balcons els tapissos del Jesuset i muntant el betlem.

No deixeu passar l’oportunitat d’acollir a Jesús a les vostres cases i les vostres vides. Que passeu un BON NADAL!




“Eres Llum de Nadal, quan il·lumines amb la teua vida el camí dels demés amb bondat, paciència, alegria i generositat”

Papa Francesc