dilluns, 12 de desembre del 2016

LA VINGUDA DEL NADAL ENS CRIDA A SER COMUNITAT

Ahir arribàvem al tercer diumenge d'Advent i, per tant, al centre del mateix. Com cada any per aquesta època es presenta la campanya de Cáritas sota el lema del trienni que enguany acabem"Estima i viu la justícia", on hem estat convidats tots a mirar amb atenció com és la meua vida envers els altres. Després d'haver-nos preguntat què fem amb els nostres germans i buscar el poder practicar la justícia i deixar empremta, enguany som cridats a ser comunitat. Som per tant, cridats a aprendre a viure en comú, a conviure en pau, a fer possible la justícia i la fraternitat entre nosaltres, i no només amb els qui viuen a prop nostre o amb la nostra parròquia, sinó que la mirada de Cáritas va molt més enllà: entre tots aquells qui vivim a la casa comuna, la mare terra que ens acull a tots.

En aquesta tercera setmana d'Advent se'ns presenten també alguns esdeveniments que no podem perdre de vista. Demà dimarts 13 a les 20h. s'inicia a la parròquia Sant Pius X la Novena de Nadal també coneguda com a la novena del Niño Jesús, una bonica forma de preparar - li el camí al Senyor i preparar - nos per al Nadal.

També, el pròxim dimecres 14 a les 20.15h. hi haurà a la Basílica una reunió per als pares i mares dels tres cursos de Catequesi d'Infància, molt important per al seguiment dels menuts que comencen a formar - se en la fe i preparar - se per rebre el sagrament de l'Eucaristia.

A més, el divendres 16 a les 20.30h. al col·legi de Santa Ana tindrem la presentació del nou Pla de Pastoral de la Diòcesi per a la nostra vicaria,  presentada per D. Esteban Escudero,  bisbe auxiliar.

L'endemà dissabte 17 a les 19h a la parròquia de Salvador de València el Sr. Arquebisbe celebrarà una Missa on es repartiran els títols de l'Institut Diocesà a totes aquelles persones que hagen cursat amb aprofitament els quatre cursos.

Una altra cita que no ens podem perdre és el VIIIé Festival Solidari de nadales "a Betlem anem" organitzat per la Família Marista, que tindrà lloc el proper diumenge 18. Es podran adquirir les entrades al mostrador del teatre.


Pel que fa al Moviment juvenil Sant Jaume, els xiquets i joves de 1r, 2n i 3r cicles tindran un dinar al Patronat. L’activitat començarà a les 13:30h i acabarà com de costum a les 19h al finalitzar la Celebració. Cal portar entrepà i 1€. 

Finalment, i no per això menys important, cal recordar que des del passat dia 8 ja està oberta la campanya per al Menjador de Lima i també estan obertes les inscripcions per a les Intencions de les Misses de 2017.

Pot ser que tot açò que dèiem abans ens sone a utopia o uns bonics propòsits d'Advent o de Nadal que intentem acomplir com cada any, però res més lluny de la realitat, és ací, al nostre poble, a la nostra parròquia, on tenim l'oportunitat de participar en les activitats solidàries que se'ns plantegen: la recentment oberta campanya del Menjador de Lima, la construcció de l'escola de Baasneere, el compte d'emergències per a Haití, els donatius per al centre de refugiats i molt més. Però no només tenim la sort de poder participar econòmicament en tot açò, sinó que també podem dedicar el nostre temps i oferir - nos a ajudar els demés, col·laborar en els projectes de Cáritas interparroquial, visitar els ancians i buscar una major austeritat a la nostra taula els dies de Nadal, tot tenint present a tots aquelles persones que no tenen res.


Ja saps el què vas a fer aquests nadals? El Nadal ens crida a ser comunitat, ESCOLTA'L!