dilluns, 18 de gener de 2016

OCTAVARI PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

Des del 18 al 25 d’aquest mes celebrarem l’Octavari d’Oració per la Unitat dels Cristians, un acte que és molt important per a tots els fills de Déu; especialment aquest any, en què hem participat en l’Encontre Europeu de Taizé com a part de la peregrinació de confiança a través de la terra. A l’Encontre ha quedat reflectit com, a pesar de totes les nostres diferències, la unitat, la fe i l’amor per un mateix Déu és més fort que les coses que ens separen.
Va ser cap 1054 quan començà el Cisma d’Orient, i després altres excisions cap al segle XVI, però ara, des de la maduresa del segle XXI, cal que superem aquesta situació. Ja hem anat aproximant-nos, els primers passos foren els de Joan XXIII quan convocà el Concili Ecumènic. Després, Pau VI amb l’abraçada a Atenàgores I confirmà el propòsit. Aquest camí va ser el que seguí el germà Roger al crear Taizé, protestant però amb una visió molt oberta on un sol Senyor,  junt amb el Pare, és el centre de tot. 
Algemesí i la resta de ciutat que formen part de la diòcesi de València ja hem fet el primer pas experimentant aquest Encontre, però ara ens toca seguir pregant per la unitat. I a més de pregar, treballar i obrir els nostres cors. 
Tal com hem fet en l’acollida als joves de Taizé, cal obrir les portes a l’estrany, escoltar-lo i oferir-li hospitalitat. Que aquest Octavari que viurem aquests dies amb Vespres (a les 19 h, mitja hora abans de la Missa Vespertina, excepte el dia 20) ens faça avançar, pensant que estem destinats a proclamar les meravelles del Senyor i anunciar la seua Paraula d’un cap a l’altre de la terra.A banda de l’octavari, aquesta setmana tenim esdeveniments importants a recordar:

Ahir finalitzàrem la setmana amb la festivitat de Sant Antoni on, després de la missa es congregaren a la plaça centenars de persones per a la benedicció dels animals domèstics.
 

El pròxim dimecres 20 és la festivitat de Sant Sebastià, festa de la Vila, que recorda l’arribada de Guinovart amb el document reial. La Missa solemne d’acció de gràcies  serà a les 18 h.
El divendres 22 serà el dia del Patró de la nostra Diòcesi: Sant Vicent Màrtir. Encara que no és dia festiu al nostre poble cal que no l’oblidem i que el tinguem present.

També hi tindrà lloc una reunió per als pares i mares dels joves que assisteixen a la catequesi de Confirmació. Aquesta serà el dijous 21, a les 20.15 h. a l’Aula Magna (Patronat); serà una reunió important, a la que cal assistir els pares dels confirmants de tots els cursos. No podem oblidar que aquests joves estan preparant-se per a un sagrament molt important i en el que la seua preparació és clau l’acompanyament (no sols de la família sinó de tota la comunitat parroquial) i una bona formació per seguir creixent en la fe.
Per seguir amb la seua formació, aquests joves junts als seus catequistes podran gaudir d’una convivència que tindrà lloc a Navalón, el pròxim cap de setmana, dies 23 i 24. És una molt bona oportunitat per passar uns dies de vivències molt boniques, envoltats de natura, amics i moments de formació i activitats; molt diferent al que estem habituats. Les autoritzacions s’hauran d’entregar el dimecres 20 als catequistes, no s’admetran inscripcions fora del termini.

Finalment, conclou la Campanya pro Menjador de Lima. Gràcies a la generositat d’Algemesí, ha sigut una campanya bastant satisfactòria que assegurarà les necessitats alimentàries bàsiques d’un any més als xiquets que poden assistir al menjador. Donem gràcies a Déu, mentre es reconeix l’esforç de totes les famílies que han col·laborat.


Que passem, més units que mai, una molt bona setmana!

Cap comentari: