dimarts, 17 de març del 2015

Sant Josep, l’home del silenci i l’obediència

Comença una setmana marcada per la festivitat de Sant Josep, el dijous vinent, omplint els carrers del nostre poble i molts altres de trons, coets i foc.

Contràriament a aquestes demostracions de força, potència i soroll presents a les “macletades”, trobem la figura de Josep, espòs de Maria, l’home del silenci, l’obediència, la humilitat, de l’acollida, la generositat i, sobretot, de la fe ferma en Déu.
Que aquestos dies de festa i descans ens permeten contemplar la imatge d’aquell qui és Patró de l’Església Universal, sapiguem reconèixer totes aquestes virtuts i ens servisquen d’ajuda en el camí cap a la Pasqua.


Aquest cap de setmana passat, un nombrós grup de membres de la parròquia participaren del viatge a la Passió d’Olesa, com una activitat més en aquesta preparació quaresmal.
Segur que aquesta experiència haurà servit per, una vegada més, aproximar-se als moments i sentiments que viurem en la Setmana Santa ja pròxima.


I aquesta setmana arriba ben plena d’actes i activitats, tant a nivell parroquial com local.
El dimecres dia 18, a les 19h, tindrà lloc l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu a la Plaça Major i el dia de Sant Josep, dijous 19, a les 12h serà la solemne Missa Major a la Basílica, amb assistència de les falles i oferida pel món faller i pels devots.


El divendres dia 20, a les 22h, tindrà lloc la quarta Oració Estacional, a la parròquia de Sant Pius X, sent un escaló més en aquest camí de meditació i reflexió quaresmal. En aquesta ocasió, com no podia ser d’altra forma, es reflexionarà sobre el carisma dels Escolapis, una de les primeres congregacions religioses que va tindre el nostre poble.

Així mateix el dissabte 21 de març tindrà lloc un recollida d’aliments per a Càritas, a càrrec de les Confraries del poble i es farà a la Plaça Major, Plaça del Mercat i al teular.
Recordar que aquest dissabte 21 no hi haurà activitat al Moviment Juvenil Sant Jaume, per la proximitat amb les festes de les falles i pel viatge que realitzarà part del grup de monitors des del dimecres 18 de març. Aquest any el viatge, ja tradicional per al grup, serà a Salamanca i Àvila, bressol de Santa Teresa de Jesús, en el 500 aniversari del seu naixement.
Esperem que siguen uns dies de descans, reflexió i aproximació a la figura d’aquesta santa tan important per a tota l’església.


Així mateix, com a preludi per a la Pasqua, diumenge 22 se celebrarà el Pregó de Setmana Santa, a les 20:15h al Teatre Municipal, a càrrec de la germana Gema Juan, filla d’Algemesí i Carmelita Descalça del Convent de Puçol.



I per últim, i més important, recordar que el diumenge 22 tindrà lloc la III Assemblea Parroquial, última cita d’aquest itinerari de coneixement i millora de la parròquia.
No perdem l’oportunitat de participar en l’última trobada! La comunitat és cosa de tots!


Que passeu una molt bona setmana i unes bones festes de Sant Josep!