dilluns, 23 de març de 2015

A les portes de la Setmana Santa


La Setmana Santa ja es troba a les portes, hem celebrat el 5é Diumenge de Quaresma i últim, ja que el proper estarem celebrant el Diumenge de Rams.

Aquest camí quaresmal ens ha preparat per a viure més intensament la Pasqua, un temps en què hem pogut escoltar diversos missatges al llarg dels Evangelis de tota la quaresma, un testimoni d’entrega i humilitat com el de St. Josep, meditacions, concerts, temps de pregària i oració que ens han ajudat a no sentir-nos indiferents front a aquesta nova etapa, el gra de blat ha de morir per a donar molt de fruit. L’home vell es transforma, mor al pecat per a renàixer a una nova vida en la Pasqua.

Durant aquests darrers dies, coincidint amb la setmana de les festes a St. Josep, la Parròquia ha continuat amb el seu pelegrinatge quaresmal, sense deixar de moure’s, amb la celebració de l’ofrena de flors per part de les Comissions Falleres a la Mare de Déu i la Missa Solemne els passats dimecres i dijous. Tant de bo que tots agafem l’exemple de Josep, que acollí a Jesús en sa casa, donant-ho tot per fer-lo créixer i vivint humilment com ell ho va fer.


Aquest cap de setmana ha estat també carregat d’activitats parroquials.

Ahir diumenge celebràrem la última de les Assemblees Parroquials, un camí que començàrem en el Baptisme del Senyor i que durant tres sessions al llarg d’aquests tres mesos, ens ha dut a analitzar la Parròquia, des de les nostres motivacions fins als distints sectors, moviments i projectes que es porten a terme. Un temps que ens ha dut a conèixer-nos millor, a crear nous lligams entre grups i a analitzar ben bé cap a on volem caminar. Esperem que aquestes reflexions siguen profitoses i ens ajuden a poder transmetre millor l’Evangeli a tot el món.


En acabar la Missa Vespertina, al Teatre Municipal tingué lloc el Pregó de Setmana Santa, a càrrec de Gema Juan, carmelita descalça del convent de Puçol. Aquest acte, organitzat per la Junta de Confraries té la intenció de motivar i donar l’inici a aquesta setmana principal de tots els Cristians. Així ho hem pogut viure, i així ens ho ha transmès Gema, filla del nostre poble i de la nostra Parròquia, que amb l’exemple de Santa Teresa de Jesús i els seus escrits ens ha endinsat un poc més en la vida d’aquesta Doctora de l’Església que el proper dissabte 28 de març es celebrarà el 500 aniversari del seu naixement.

 

 
    
Pel que fa a la propera setmana.

El proper dijous a les 20.15h tindrà lloc a la Basílica el sagrament de la Reconciliació per als xiquets que aquest any rebran la Primera Comunió, és important que pensem en la importància d’aquests moments per a aquests xiquets, ja que enmig d’aquests sagraments d’iniciació cristiana cal acompanyar-los i ajudar-los a entendre bé què és el que celebren.El divendres tindrà lloc una altra edició dels concerts de Musica a la Basílica, en aquest cas, el Concert de la Família Marista a les 20.15h a càrrec de l’organista David Asensi.

Per tancar el cicle d’oracions estacionals, el proper divendres tindrà lloc la última d’elles de nou a la Basílica, on la Comunitat de les Religioses de Sta. Anna oferirà el testimoni del seu carisma.

El dissabte, en acabar la Missa Vespertina tindrà lloc el tradicional Concert Sacre, serà a les 20.45h i donarà inici a la Setmana Santa.

Pel que fa al diumenge i com a inici de la Setmana Santa, a les 11.30 tindrà lloc la benedicció i processó de Rams des de la Capella de la Troballa fins a la Basílica. A continuació Missa Solemne amb lectura de la Passió.

Per la vesprada a les 18h Vespres Solemnes de Passió i en acabar l’Eucaristia, eixida de Ntre. Pare Jesús de Natzarè.El Moviment Juvenil després d’aquestes sense activitat, torna a la marxa habitual. Recordem que els propers dijous i divendres 26 i 27 de 18’30h a 20h en l’Aula Magna del Patronat tindrà lloc la inscripció per al Campament de Pasqua. Podeu descarregar la circular ací.  També recordar que el dissabte a les 16h en l’Aula Magna tindrà lloc la reunió de Pares i Mares en la que des d’aquest moment vos convidem a participar en tots els actes de la Setmana Santa, començant per la processó i Missa del Diumenge de Rams. Recordeu que el dissabte no hi haurà Missa a les 18h.


Que acabeu de passar una bona setmana de Dolors, recordant que aquest dimecres a les 16h i a les 20h serà la última de les meditacions quaresmals i el divendres a les  17h temps de pregària i oració a la Basílica. 

Cap comentari: