dilluns, 2 de març del 2015

II Diumenge de Quaresma



                Encetem aquesta setmana fent referència a l’Evangeli del passat diumenge. Com bé diu a l’Evangeli de Sant Marc Jesús es transfigura a la vista de Pere, Jaume i Joan i els mostra la glòria de la seua divinitat. Una vegada baixen de la muntanya, els mana callar el que han vist fins al dia de la seua resurrecció. Cada vegada que Jesús obra un signe prodigiós, sempre diu als seus deixebles que no el proclamen perquè no vol que ningú es deixi contemplar per la seua glòria.  Ell és el servent de Déu que s’ha fet servent de la humanitat i la seua lluita és contra el maligne, que actua en el món, i la seua força és el perdó i la humilitat. Tot açò seguirà fins a la seua mort a la creu i allí apareixerà la glòria de Déu a través del perdó i la misericòrdia. Es per això, que els que seguim a Jesús hem d’emprendre aquest camí: el de la misericòrdia, perdó i servei.

                Ens trobem ja plenament en Quaresma: ja hem tingut una celebració penitencial, dues oracions estacionals i hem assistit a la meditació setmanal, que enguany es centra en els Exercicis Espirituals de Sant Ignaci. Tot va ajudant-nos a viure millor el camí que ens porta fins a la Pasqua, però aquest camí no podem fer-lo sols, cal trobar primer a Crist i comunicar-ho amb goig. És un camí que s’ha de fer colze a colze amb els germans, aleshores ens brollaran del cor paraules de plenitud. Mentre, cal preservar i demanar ajuda per prosseguir en el creixement i la fidelitat.

                Seguint amb la música a la Basílica, aquest diumenge a les 20 h. celebràrem el segon dels mini-concerts de l’actual cicle, que porta per lema “Crucifixus pro nobis”. Va córrer  a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria de Ntra. Sra. al Peu de la Creu, un concert diferent que va comptar també amb l’estrena de la nova marxa “Y se hizo la luz”. La pròxima setmana el concert serà interpretat per els membres del Conservatori J. Bta. Cabanilles i la Societat Musical Sta. Cecilia.

                El passat cap de setmana els xiquets del Moviment Juvenil Sant Jaume estigueren de convivència a Navalón. Com es habitual, aquesta convivència, es la millor forma de emprendre el camí de conversió i alhora penitencial que ens durà directes a la Pasqua.

                El  pròxim dijous 5 de març tindrà lloc a les 20 h. la reunió per a pares de 2n de catequesi d’infància. La reunió serà a la Basílica i serà per a preparar la Celebració de la Creu del dissabte 7 de març a la missa de les 18 h. Així mateix, es lliurarà també el Credo als joves de 3r de Confirmació, una demostració de la maduresa assolida i que els possibilita per ser depositaris de les veritats de la fe.
                Seguint amb el que es va iniciar l’any passat, el divendres 6 tindrem durant tot el dia la imatge del Natzarè a la Basílica, per a venerar-la de forma especial. Aquest mateix dia, en la missa vespertina, tindrà lloc el Rellevament de Germans Majors de la seua Confraria.
                Cal recordar, que durant tots els dies de Quaresma, excepte diumenge, mitja hora abans de la missa vespertina, tindrà lloc el Via Crucis. Els diumenges tindrem vespres solemnes en gregorià, els dimecres meditacions-exercicis (16h en castellà i a les 20h en valencià) i els divendres de vesprada reflexió i penitència. Podeu trobar tota la informació a la pagina inicial de la web.

                Per últim, informem que la Parròquia ha organitzat per al proper diumenge 15 de març una eixida a Olesa de Montserrat per tal de viure la Passió que des de fa segles allí es representa. L’eixida serà al voltant de les 5h del matí del diumenge per tal de poder arribar a l’espectacle, després es visitarà el teatre. En acabar de dinar s’emprendrà el viatge de tornada per tal de poder estar pel poble al voltant de les 21h. El preu és de 50€ (tot inclòs) i es poden adquirir els tiquets en l’oficina parroquial en el seu horari.

                Bona setmana!!!