dimarts, 31 de març de 2015

EL TRÍDUUM PASQUAL

Passant el Diumenge de Rams, encetem una setmana ben especial, ja que en aquesta tindrem les celebracions més importants de l’any: el Tríduum Pasqual de la Mort, Sepultura i Resurrecció del Senyor. Per això, estem tots convidats a participar activament en les celebracions principals dels misteris de la nostra Salvació.


Començarem els actes del Tríduum amb la preparació prèvia requerida per tot cristià, el sagrament de la reconciliació. El Dimecres Sant, a les 19.30h tindrà lloc la Celebració comunitària de penitència. En acabar, es farà la recepció i entrega dels Sants Olis per a totes les parròquies i la unció prebaptismal per als xiquets i xiquetes que seran batejats a la Vigília Pasqual.

Dijous Sant, dia de l’amor fratern i de la institució de l’Eucaristia, es realitzarà a les 18.30h la primera de les celebracions d’aquest Tríduum: la solemne missa “In Coena Domini” amb llavatori de peus. La nit de dijous, serà la visita als Monuments de totes les Parròquies del poble. A les 22.00h, des de la Porta de l’Aire eixirem per fer la visita i oracions itinerants per adorar l’Eucaristia i reviure la nit de la Passió del Senyor. En acabar, donarem pas a l’Hora Santa.


El Divendres Sant, dia de la mort del Senyor. Començarem el dia amb el Sant Rosari a les 7.00h des de la Basílica fins a l’ermita del Calvari. De tornada,  Via Crucis i Sermó de les Set Paraules en arribar a l’església. A les 10.30h serà l’Ofici de Tenebres, en el que participarà el Cor Gregorià. L’Hora Nona, té lloc a les 14.00h, moment en què es realitza la reserva de l’Eucaristia per a donar pas a la contemplació de la Creu. La Solemne Celebració de la Passió i l’adoració de de la Creu, serà a les 17.00h i contarà amb la participació de la Schola Cantorum. En acabar aquesta, a les 20.00h es donarà pas a la Processó del Sant Soterrar en la que participaran totes les confraries. Mitja hora després de la finalització d’aquesta, realitzarem la Processó de les Torxes, en la que acompanyarem al Crist fins al Calvari i es conclourà el Via Crucis iniciat al matí i començarà el gran silenci de Dissabte Sant mentre el Senyor està a la tomba.


Dissabte Sant, dia del gran silenci en espera de la Resurrecció del Senyor. A les 10.30h es realitzarà l’Ofici de lectures i Laudes. També es farà la unció de l’altar amb els olis perfumats, tanmateix durant el dia no hi haurà cap celebració de l’Eucaristia. A la nit, a les 23.00h tindrà lloc la Vigília Pasqual amb el lucernari, proclamació de la Paraula i l’Al·leluia Pasqual, benedicció de l’aigua baptismal. En la celebració hi haurà dos batejos (el dimarts a les 20:15h es realitzarà la reunió de preparació per al Baptisme) i dos comunions. En acabar la Vigília, es realitzarà al Patronat un sopar pasqual en el que menjarem corder per a significar allò que hem celebrat a l’Eucaristia. Aquells qui vulguen vindre, poden comprar a les oficines de la parròquia un tiquet que té un cost de 6€ i que es podrà adquirir fins al dimarts.

Ningun cristià pot viure sense escoltar cada any, de manera renovada, l’anunci de la Resurrecció del Senyor. És per això que cal participar activament de totes les celebracions i viure una Pasqua intensa per passar amb Ell, de la mort a la vida.


Cap comentari: