dimarts, 19 de novembre del 2013

Cloenda de l'any de la Fe

De nou encetem una setmana que ve carregada d’esdeveniments i actes que no se’ns poden passar per alt. Cal que tinguem en compte que tanquem l’any litúrgic i que, per tant, el pròxim diumenge, amb la celebració de Crist Rei, serà l’última setmana del temps ordinari, i que a partir de la pròxima setmana i mes de desembre, començarem l’advent.

Aquests darrers dies, hem celebrat alguns actes que han tingut bastant ressò a la nostra Parròquia.
  
 

El passat dijous, com ja anunciàrem a la darrera actualització, tingué lloc a l’aula magna del Patronat la conferència a càrrec de D. Miguel Payà, més de 70 persones estigueren presents en aquesta xerrada que baix el nom de la dimensió profètica del laïcat, va abordar temes molt interessants posant com a exemple a la nostra Sra. Pepa.



El Moviment Juvenil, que continua amb les seues activitats setmanals, va repartir una circular per a tots els xiquets i xiquetes, per tal de convocar-los a l’activitat de Guitarretes. Com ja ve sent tradició, els xiquets i joves, acudiran al Patronat a les 20h per participar del sopar i activitats que els monitors han preparat, passarem junts la nit, i ben prompte anirem cap a la Basílica per participar de la Missa de Guitarretes. Si no tens la teua circular, pots descarregar-te-la ací.


Els xiquets i xiquetes de 2n de catequesi d’infància, van rebre aquest diumenge el catecisme. En una celebració en la que també estigueren presents els seus pares, catequistes i familiars, D. Jesús, en l’homilia els va parlar de la importància dels membres de l’Església, a l’igual que les parts del cos com diu St. Pau a la seua carta. Aquest catecisme s’entrega des de la Parròquia, perquè és la Parròquia l’encarregada de transmetre la seua Paraula, a través dels catequistes.




Aquest diumenge, com també s’havia anunciat, a les 20h de la vesprada, la Parròquia va acollir a centenars de persones que volgueren participar en l’oració a l’estil de Taizé, preparada per un grup de joves, i que comptà amb la participació d’altres joves de diversos grups i moviments del poble. L’oració pretenia donar als participants una estona de meditació, interiorització amb els cants i lectures i gaudir d’uns moments de silenci i pau. A més, es repartí a l’eixida informació per a l’encontre europeu que es realitzarà en Estrasburg del 28 de desembre a l’1 de gener i la carta que el Germà Alois ha escrit per a reflexionar per una nova solidaritat.



En aquesta setmana que encetem...

El pròxim diumenge, amb la cloenda de l’any litúrgic, celebrarem la cloenda també de l’Any de la Fe. Ha estat tot un any ple d’actes i celebracions que han volgut donar la gran importància de la Fe, en aquest 50 aniversari de l’inici del Concili Vaticà II, per això, per tancar aquest any, el pròxim diumenge a les 18h, a la Basílica es celebrarà una Exposició del Santíssim amb meditació d’uns textos del Concili i per finalitzar una solemne professió de fe. En acabar, al Teatre municipal i per complementar aquest acte de cloenda es representarà l’obra de Martí Dominguez “No n’eren deu?”. Per tal de facilitar les localitats del teatre, s’han posat a la venda uns tickets que es poden adquirir a l’oficina parroquial al preu de 3€.



Per últim i per a tenir en compte, el dimecres i dijous pròxims tindran lloc les reunions de pares de Catequesi d’infància i de Catequesi de confirmació respectivament. Ambdós tindran lloc a les 20’15. La reunió per als pares d’infància serà a la Basílica i per als de confirmació serà a l’Aula Magna del Patronat.

Fins prompte!