dimarts, 22 de maig del 2018

LA VINGUDA DE L’ESPERIT SANT: PENTECOSTA


La Pasqua arriba a la seua plenitud amb la solemnitat de Pentecosta. Als cinquanta dies de la Resurrecció de Jesús, des del Cel, amb el Pare, envia l’Esperit Sant com a culminació de l’obra redemptora. És l’Esperit de la Santificació, el que ens consagra, en una unió espiritual per ser receptacles de Déu, temples on Ell habita, i per actuar en nosaltres tot allò que les nostres limitades forces no arriben a realitzar.

L’Esperit és el fruit de la Pasqua que Jesús va prometre que enviaria. A la resurrecció l’anomenem Pasqua Florida, i a la Pentecosta, la Pasqua Granada, perquè les flors de la resurrecció ja han donat el seu fruit.

Ara bé, tot açò que Déu ha obrat en el misteri Pasqual, també ha de donar fruits en nosaltres. No podem celebrar la Pasqua i que no ens deixe cap marca, la nostra vida ha de donar els fruits que l’Esperit Sant ens atorga. I si veritablement hem rebut els dons de l’Esperit, cal que la nostra vida ho mostre amb els fruits que donem.


La Pentecosta arriba amb la fi de la Pasqua, i així mateix ho hem celebrat a la nostra parròquia.

El divendres celebràrem a St. Pio X la Vigília de Pentecosta, especialment per tots els joves del que s’anaven a confirmar el passat cap de setmana. El dissabte tingué lloc l’activitat de fi de curs del Moviment Juvenil, i tot seguit, la Celebració de Fi de Curs, on participà tota la parròquia. El diumenge vora cinquanta joves (i no tan joves) reberen el sagrament de la Confirmació després d’un procés de formació on han aprofundit en la seua fe. La més sincera enhorabona als confirmands, als padrins i als catequistes. Esperem que aquest sagrament siga un pas més en la seua vida en la parròquia.


Aquesta setmana tenim dues activitats molt importants que volem destacar:
  • En primer lloc, el dimarts 22 a les 20h seran les inscripcions per als xiquets i xiquetes que l’any que ve comencen la Catequesi d’Infància, és a dir, aquells que l’any que ve cursaran 1r de Primària.
  • En segon lloc, el dijous 24 a les 20:15h a l'Aula Magan del Patronat tindrà lloc una conferència a càrrec del teòleg jesuïta Toni Català. Aquesta està organitzada per la Formació d’Adults i versarà sobre el Jesús de l’Evangeli de Sant Marc. Una xerrada ben interessant que no ens podem perdre!

També, recordar que el dimarts és la festivitat de Santa Rita de Càssia, patrona de les ames de casa i l’associació local ho celebrarà amb una missa a les 13h. en la Basílica.
Està oberta l'inscripció d'intencions per als exercicis vespertins del mes de juny, el qual dediquem al cor de Jesús.

Finalment vos convidem a participar el diumenge que ve de la festivitat de la Santíssima Trinitat.

Fins ací l’actualització d’aquesta setmana. Ara caldrà que fem notar els fruits que l’Esperit Sant ens ha deixat al seu pas!