dimarts, 13 de març del 2018

LA NECESSITAT DE SER SALVATS


Hem passat ja el 4t diumenge de Quaresma, cada vegada el temps pasqual està més a prop, i la nostra preparació interior continua avançant, tot esperant el Diumenge de Rams. L’Evangeli ens deixava un missatge ben suggerent, que resona dintre de cadascun de nosaltres, de la mà de Sant Joan: “Tant ha estimat Déu el món, que ha enviat el seu Fill per a què tot el qui crega en Ell tinga vida eterna. Ja que Déu no ha enviat el seu Fill al món per condemnar-lo, sinó per salvar-lo”.
Una salvació Déu donada pel seu etern amor cap a nosaltres, però què vol dir això de ser salvats? Necessita el món (necessitem nosaltres) algun tipus de salvació? En un món de modernitat líquida, on allò instantani està a l’ordre del dia i on res és permanent sinó canviant, sembla difícil reconèixer que precisem d’aquesta salvació, quan sembla que l’individualisme i l’autosuficiència és la clau: la no dependència. Vos convidem a que durant aquesta setmana ressone una pregunta dintre dels nostres cors: Necessite, desitge, vull i demane eixa salvació que només Déu em dóna en Jesucrist clavat a la creu?

Per continuar preparant-nos en aquest temps de Quaresma, agafa la teua agenda i anota les següents dates importants que et portem aquesta setmana:
  • El proper dimarts 13 de març tindrem a les 20h i a la Basílica, xerrada quaresmal a càrrec de D. Jesús Corbí. Una magnífica manera d’enllestir el nostre interior per albergar el misteri de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist.
  • Durant tota la setmana, i malgrat el creixent ambient festiu de Falles, tindrem Laudes abans de la missa matutina, i per la vesprada Via Crucis. Tot i això, és important recordar que degut a la festa, aquesta setmana no hi haurà oració estacional de Quaresma el divendres a la nit, ni tampoc missa d’infants el dissabte a les 18h.


A més a més, vos anunciem que des del Moviment Juvenil estan treballant de valent per enllestir el Campament de Pasqua, que aquest any tindrà lloc del 3 al 5 d’abril a Navalón. Les inscripcions al mateix seran el divendres 23 de març de 19:30h a 20h a l’Aula Magna del Patronat (tot i que prèviament s’ha d’emplenar aquest formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLomLQXZgmrEIMkodw-G5hLGdRP1h4rHhO9l_513wOs7Rtlw/viewform). No obstant, podeu consultar tota la informació al perfil de Facebook del Moviment Juvenil, i també en aquest enllaç: https://www.parroquiasantjaume.com/moviment-juvenil


Per últim, volem desitjar un bon viatge als grups de matrimonis (ENS) del nostre poble, i demés persones i joves que del 16 al 19 de març visitaran Assís (origen del franciscanisme) en actitud de peregrinació. Una experiència única que esperem puguen gaudir de la millor manera, aprofundint en el sentiment d’estima i contemplació.

Sense més, ens acomiadem fins la setmana que ve, tot desitjant-vos unes bones festes de Falles i un feliç dia de Sant Josep!