dilluns, 5 de març del 2018

LA FORÇA I EL PODER DE DÉU


La Quaresma ha estat ja introduïda amb els dos primers diumenges: el de les temptacions de Jesús al desert i la Transfiguració.

Avui iniciem la segona part d’aquest temps, que enguany ve determinat pel gran tema de l’Aliança (i que recordem a les 1es lectures dels diumenges). A més, encetem el tema que emmarca els diumenges vinents; la creu de Jesús.

El  darrer cap de setmana visquérem el dia del seminari a la nostra Diòcesi. Un dia especial per valorar la gran tasca que es desenvolupa al mateix, així com de pregària per tots aquells qui han decidit dedicar la seua vida al sacerdoci.

A més, els xiquets de 2n de catequesi de comunió han rebut la Paraula, i els joves de 3r de confirmació l’entrega del Credo. Preguem també per ells i pel seu camí com a catecúmens dels respectius sagraments.


Pel que fa a les activitats d’aquesta setmana:
  • Dimarts 6 de març a les 20h a la Basílica tindrem la primera de les xarrades quaresmals amb la temàtica de “Conversió personal - conversió pastoral amb el papa Francesc”. Aquesta meditació la realitzarà D. Jesús Corbí a la llum dels ensenyaments del papa Francesc.
  • Dimecres 7 a les 20:15h a la Basílica serà la reunió de pares dels xiquets i xiquetes que estan en 3r de catequesi de comunió, i que servirà d’introducció a la primera confessió, que tindrà lloc el divendres 9 a les 20:15h.
  • El proper divendres dia 9 de març a les 22h a la parròquia de la Mare de Déu del Pilar tindrem l’oració estacional.


Tal com hem escoltat a l’Evangeli d’aquest cap de setmana, per trobar a Déu no hi ha que buscar-lo en els sacrificis que s’oferien al Temple, sinó que Jesús mateix, en el seu cos, és el nou i definitiu temple on Déu habita. Per això ens diu Sant Pau que nosaltres prediquem a Crist crucificat, que és un escàndol per als jueus i una insensatesa per als pagans. Però per a nosaltres, cridats a la fe, en eixe moment es manifesta la la força i el poder de Déu.

Bona setmana a tots, vos esperem a les activitats que preveu la parròquia per viure més intensament la Quaresma!