dilluns, 8 de gener de 2018

LES MANIFESTACIONS DEL SENYOR

Amb la festa de l’Epifania i el Baptisme del Senyor celebrem dos dels tres moments de la primera manifestació de Jesucrist que ens presenta l’evangeli: Jesús es manifesta quan el troben els reis que venen de l’orient; Jesús es manifesta quan és batejat per Joan en el Jordà i, finalment, Jesús es manifesta quan fa el seu primer signe, a Canà de Galilea, convertint l’aigua en vi en aquell convit nupcial.
El temps de l’Epifania és el temps de la manifestació del Senyor, nascut en Betlem en la humilitat de la nostra carn. Ell es manifesta com a llum que il·lumina el camí der tots els que busquen, com l’estrella va il·luminar el camí dels Reis. Es manifesta com a Fill de Déu quan Joan el bateja en el Jordà, i ens fa fills adoptius de Déu en el baptisme. Es manifesta enmig dels homes quan obra el primer signe de Regne, perquè allà on està present el Regne de Déu hi ha l’alegria i abunda el vi.

Amb aquests misteris acabem el temps de Nadal i començarem el temps ordinari, on cada setmana seguirem l’evangeli de Marc que ens anirà presentant de nou a Jesús, la seua Paraula i els seus signes. Obrim el cor per a rebre a Jesús com si de nou el tinguérem que conèixer. Solament amb l’actitud de sorpresa i admiració pròpia dels xiquets rebrem de nou a Crist.

D’altra banda, passades les celebracions nadalenques, i el període festiu i vacacional que comporten, comencem aquesta setmana el temps Ordinari. Alhora, però, es reprenen  de nou totes les activitats parroquials. Aquesta setmana cal destacar:
  • Els pròxims dies 19, 20 i 21, tindrà lloc el curset Prematrimonial intensiu que oferta la parròquia durant el mes de gener. Les parelles interessades hauran de passar dissabte anterior a formalitzar l’assistència i entrevistar-se amb el Sr. Rector.
  • A més a més recordem que la Novena i Missa a Sant Antoni Abad comença el dia 9 de gener.
  • A més, estem ultimant la Campanya del Menjador de Lima. Falten encara per cobrir algunes beques, per això si alguna persona pensa encara en fer la seua aportació per al Menjador, que no ho demore. El nostre poble ha de respondre com ha vingut fent-ho sempre des que es va crear aquest lloc d’acollida i alimentació de xiquets en el Cerro de Lima.
Aquesta setmana finalitzem amb la trista notícia de la mort de la Hna. Teresa Borrás Escartí filla del nostre poble. Un exemple de fidelitat quotidiana, disponibilitat i entrega als més pobres i necessitats. La Hna. Teresa va passar 45 anys de la seua vida a la Província de Santa Ana, passat 33 anys a Veneçuela i 12 a Cuba. També va estar 14 anys al centre d’acollida “Xiques” en València i 4 anys en la Comunitat de Alosno (Huelva).
Donem gràcies a Déu per aquest testimoni d’entrega i estima al Senyor. Així mateix, ens unim al dolor de la seua Comunitat i la seua família i amics.Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Jn 15, 13

Cap comentari: