dilluns, 22 de gener de 2018

SEGUIM A JESÚS QUE ENS CRIDA

Aquesta setmana l’Evangeli ens mostra la predicació de Jesús per Galilea. Crist recorria els camins per portar a tots la Paraula de Déu i anunciava: “El Regne de Déu és a prop, convertiu-vos i creieu en la bona nova” Ell mateix és la bona nova, és la Paraula viva i qui l’escolta i la segueix entra en el Regne de Déu. Amb la mateixa estima que cridava els seus apòstols, Jesús també ens crida en el dia a dia convidant-nos a donar-li sentit a la nostra vida. Ens demana que reconeixem amb humilitat els nostres pecats i ens obrim plenament a la força renovadora de l’Esperit.

Comencem amb la crònica dels esdeveniments que hem celebrat aquesta setmana passada.

El passat diumenge, per donar inici a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, celebrarem a la Basílica un espai de música, formació i pregària al voltant dels 500 anys de la reforma de Luter. La conferència va estar a càrrec de Martin Gelabert aprofundint en totes aquelles coses que conté la reforma i que no són tan discordants amb la nostra pràctica.


Aquest cap de setmana, els joves de Confirmació han estat a Navalon de convivència, on han pogut aprofundir a la vegada que compartir amb la resta de companys i catequistes, moments molt intensos dins de la seua fe. Donem gràcies per aquesta activitat que ha reunit més de 70 joves amb un mateix propòsit, conèixer un poc més Jesús i el seu missatge.


Ahir diumenge es commemorà la festivitat de Sant Antoni Abat, congregant-se a la Plaça Major centenars de persones a la tradicional benedicció dels animals.

També ahir, dins dels actes de la setmana per la Unitat dels Cristians celebràrem a la Basílica una oració a l’estil de Taizé, ecumènica per excel·lència. 


Avui dilluns és la festivitat de Sant Vicent Màrtir, patró de la Diòcesi. Sant Vicent fou un referent de la fe a les nostres terres i podem considerar el seu exemple com un bon camí per a apropar-nos a Déu.

Com és habitual, aquesta setmana també ve carregada d’activitats:


  • El dilluns s’inicien les Vespres per pregar per la Unitat dels Cristians i continuaran fins dijous 25 de gener.
  • El dimarts 22 de gener a les 20:15h tindrà lloc a la casa Abadia la reunió de preparació del Baptisme per a pares i padrins.
  • La CONVIVÈNCIA DE QUARESMA per als xiquets i joves del Moviment Juvenil,  tindrà lloc els dies 3 i 4 de febrer. La informació completa la teniu a la circular que podeu descarregar-la fent click ací! Destacar que les inscripcions seran aquest divendres dia 26 de gener de 19 a 20.30 h. al hall del Patronat.
  • El dissabte 27 es celebrarà La Trobada de Moviments Cristians Joves d’Algemesí (l’EMIJA). Enguany, en el seu 10é aniversari, aquesta activitat congrega xiquets i joves dels moviments parroquials de Maria Auxiliadora i Sant Jaume, Scouts Azahar (Maristes) i Moviment Calassanç. Aquesta s’iniciarà a les 15:30h i conclourà en acabar l’eucaristia a Maria Auxiliadora. Per aquest motiu no hi haurà activitat normal al Patronat ni missa de xiquets. Si no heu confirmat assistència, ho podeu fer emplenant aquest formulariPreguem llegiu bé la circular ja que enguany cada cicle tindrà un punt de trobada on començarem a les 15:30h.
  • En acabar la missa del dissabte tindrà lloc l’Exposició del Santíssim i Vigília d’Adoració Nocturna. Una bona ocasió per pregar i acompanyar el Senyor.No ens quedem amb els braços creuats davant la crida del Senyor que diu Vine amb mi i et faré pescador d’homes! Escoltem la seua crida i seguim-lo.


Bona setmana. 

Cap comentari: