dimarts, 20 de juny del 2017

A L’ACABAR EL CORPUS CHRISTI, COMENÇA L’ESTIU A LA PARRÒQUIA!



Aquest diumenge hem celebrat la solemnitat del Corpus Christi, l’adoració del gran misteri de la presència de Crist a l’Eucaristia i més concretament en els sagrats Cos i Sang de Jesucrist. En aquesta festivitat caldria destacar tres aspectes molt important per als cristians. En primer lloc, és un recordatori del Tríduum Pasqual atés que el Dijous Sant s’instituix l’eucaristia, sagrament de l’entrega del Senyor a la mort. D’altra banda, amb l’Eucaristia també és el sagrament de la unitat ja que tots els que estem units a Crist mengem d’un mateix pa i, per tant, formem un mateix cos. No obstant, no podem menjar del cos i la sang de Crist si no ajudem les persones necessitades del nostre entorn. Per últim, en l’Eucaristia trobem a la presència real i permanent de Jesús per a ser adorat. L’adoració és una actitud de cor, que s’expressa de formes externes. Per aquest motiu ens agenollem i adorem davant del Santíssim Cos de Crist, perquè res més gran de Déu tenim al món que el Cos del seu propi fill. 




Després d’aquesta breu introducció, repassarem els esdeveniments d’aquesta setmana.

En primer lloc cal dir que passada la festa del Corpus, a partir de dilluns dia 19 de juny, comença el canvi d’horaris parroquial. La Missa vespertina serà a les 20h. tots els dies, i l’exercici diari, mitja hora abans.

A més a més, el proper dijous 22, a les 20:30h., al Patronat de Sant Jaume, hi haurà  una interessant conferència pel professor D. Daniel Plan oberta a tot el poble.

D’altra banda, el dimarts 20 a les 20:30h. en l’Abadia, tindrà lloc la reunió preparatòria per pares i padrins dels xiquets i xiquetes a batejar-se el diumenge 25.

Seguint la línia sagramental, està programat per al proper cap de setmana, el Curset intensiu prematrimonial de juny. Les parelles que pensen participar cal que es posen en contacte amb el Sr. Rector el més aviat possible.

La festa del Cor de Jesús és el dia més apropiat per a la celebració comunitària de la Unció de Malalts. Per aquest motiu s’administrarà a la Basílica el dissabte 24 a les 20:00h i a les 11h. a la Residència d’ancians.

El dia 23 en la Vigília de Sant Joan Baptista celebraran la festa al seu Patró a la Basílica, la Séquia Reia i el Jurat de Reg, i el dia 24, la celebrarà el carrer de Sant Joan, amb Missa, a les 21h, a la Capella de la Troballa pels veïns i devots vius i difunts del carrer i del barri



Per últim, el Moviment Juvenil tampoc para les seues activitats, i és que ja fa massa dies que acabaren les activitats de dissabte al Patro i ara, per anar fent boca per al campament s’ha preparat un cinema a la fresca per a tots els xiquets de 1r i 2on Cicle el proper dijous a les 20h. al Patronat.

També continua obert el període d’inscripcions on-line per al campament, podeu assabentar-vos de tot a la web, ací trobareu la circular i el link per apuntar-se a viure un estiu genial. Cal dir que les inscripcions seran els propers dies 21 i 23 de 19:00h. a 20:30h.