dilluns, 6 de març del 2017

ATRAPATS PER LA PRESSA

Vivim en una societat plena de contradiccions, amb xifres elevades d’atur i a la vegada atrapats per les presses i les mils d’ocupacions que ens absorbeixen en el dia a dia. Hem de reflexionar-ne al respecte per a què aquesta Quaresma ens puga servir com un temps d’aturar-se, reflexionar, observar, no anar tant de pressa i donar més pes en les nostres vides a allò important. Si fem una analogia amb la vida de Jesús, als seus 30 anys després de treballar dur al taller heretat per son pare, va ser quan anà al desert en el què va estar quaranta dies abans del acompliment de la seua missió. Van ser 12 mesos d’intensa dedicació i dels què un fou dedicat a esperar i preparar-se. Doncs això fou la seua preparació i el que per a nosaltres és la pràctica quaresmal. Aquesta, podem plantejar-nos-la com un moment de pregària amb més serenitat, d’acostar-nos a les persones que estan al nostre costat, d’admirar el què ens envolta i en definitiva, deixar-nos tocar el cor pels sentiments i afectes que sovint amaguem i deixar-nos afectar per tot allò que ocorre al nostre voltant.

Uns dels pilars fonamentals de la Quaresma és l’oració.  És per això que des de la Parròquia es fomenten aquests encontres amb els què podrem viure més intensament aquest temps de preparació amb:
  • Laudes a les 8:30h de dilluns a divendres
  • Via Crucis a les 19h els dies feiners.
  • Vespres els diumenges a les 18:30h.
  • Oració, meditació i confessió, divendres de vesprada de 17:30 a 19h.
 A més, aprofitant aquest temps de preparació, els catecúmens de 1r curs de confirmació, foren presentats a tota la comunitat i reberen la creu de mans dels seus catequistes.



A més de la pregària personal, la pregària comunitària d’aquesta setmana que fem a les oracions estacionals serà a la Parròquia del Pilar. Adjuntem la programació de les oracions per a les properes setmanes. 


Tota la informació de les oracions, xerrades i altres esdeveniments programats per a aquesta Quaresma de totes les parròquies del poble el podeu consultar en aquest enllaç, on trobareu el fullet informatiu del que se’ns ha parlat en la parròquia.

Recordar que dimecres 8 a les 20:15h a la Basílica, tindrà lloc una reunió per als pares de 1r i 2n curs de catequesi d’infància a la què és molt important assistir.

Dissabte 11, els xiquets de 2n curs, tindran la celebració de la creu a les 18h junt als catecúmens de 2n  de confirmació que rebran la Paraula, junt a tota la comunitat que els acompanyarà i acollirà en el camí de formació i coneixement de Déu.

Tot aquest temps de preparació el començàrem dimecres a la Celebració d’imposició de la cendra en la què la comunitat de forma conjunta la vam rebre com a signe penitencial i de conversió, que ha de ser la nota dominant durant tota la Quaresma. (Podeu vore la Celebració, en aquest enllaç.)


En definitiva, que la Quaresma ens puga servir com a l’ocasió de viure més intensament la vida, gaudir més de les coses bones, lluitar contra les dolentes, i no caure en la indiferència de  “veure-les passar”.