dilluns, 27 de març de 2017

CRISTIANS COHERENTS AMB EL VEURE, JUTJAR I ACTUAR


Encetem la quarta setmana de Quaresma de la ma del cec de naixement. Aquest diumenge escoltàvem com davant del cec mateix els deixebles discutien preguntant-se qui hauria pecat perquè nasquera cec, si ell o els seus pares. Jesús com a llum del món és la llum que il·lumina aquells que per la fe i el baptisme són identificats amb Ell.

Vivim un moment de la cultura del “tot val” del “cadascú té la seua opinió i totes son respectables i legítimes” És per això que deguem revisar la nostra manera de veure i de jutjar. Hem de mirar totes les coses i formar el propi criteri i opinió a la llum de la fe que és la llum de Crist. Cal ser conseqüents amb allò que creguem, pensem i fem. Que les nostres accions no disten dels nostres pensaments i creences. Deixem-nos il·luminar per la llum de la fe, mirant, jutjant i actuant en tot moment des d’Ell.Durant aquest cap de setmana, Laetare, els joves de tercer de Catequesi de Confirmació van rebre el símbol dels Apòstols.
El Credo. 
Aquest és el pilar fonamental de la nostra fe on tot troba sentit, i la comunitat els ha fet entrega, per mig dels seus catequistes que els han estat acompanyant al llarg d'aquests anys.

Aquesta nova setmana ens duu activitats per a tots els sectors, per a que actuem com a Parròquia en moviment.

Hui dilluns, l’Escola Pia ha celebrat a la Basílica l’apertura de l’Any Jubilar Calassanci amb motiu dels 400 anys de la seua Fundació i el 250 aniversari de la Canonització de Sant Josep de Calassanç. Els xiquets i xiquetes així com tota la Comunitat Escolàpia d’Algemesí han participat de l’Eucaristia a la Basílica com a acte central d’aquest Jubileu. Aprofitem per felicitar a tota l’Escola Pia en aquest quart centenari pels fruits al llarg d’aquests anys, pels PP. Escolapis, pels professors que al llarg de tots els anys han anat ensenyant i educant pietosament a tots els xiquets que han passat per les seues aules.El proper dimarts 28 de març a les 20:15h,  a la Basílica de Sant Jaume continuem amb les Xerrades Quaresmals amb el tema de “Viure l’Espiritualitat de l’Eucaristia i el Diumenge”. Una bona manera d’aproximar-nos a la realitat que ens demana l’Església i la que nosaltres estem vivint a la nostra comunitat particular. No deixem perdre l’ocasió d’aproximar-nos a allò que pot ser no vegem.

 


El dijous 30 a les 18h a la Capella de la casa de la Sra. Pepa, seguint amb els encontres quaresmals per als sectors pastorals, és el torn per als i les catequistes de Primera Comunió de totes les Parròquies d’Algemesí. “Eucaristia i diumenge per a la vida cristina”, aquest serà el lema per a aquest encontre que pretén trobar un moment comunitari per aprofundir en la nostra tasca pastoral dins de les comunitats en les que no estem anunciant-nos a nosaltres mateixos sinó a Crist. Ell és qui ens convoca i a qui anunciem.


El mateix dijous 30 de Març a les 20 hores al Teatre Municipal es projectarà la pel·lícula “En el corazón de África”. En aquest film col·laboren la delegació de missions i Càritas Algemesí, per tant seria interessant ficar la nostra ajuda. Els fons recaptats es destinaran a pagar els costs d’un contenidor o part d'ell. També es poden recollir instruments de corda o vent.  Podeu  adquirir les entrades en la sagristia de les diferents parròquies  d'Algemesí.  Continuant amb l’itinerari quaresmal, el proper divendres dia 31 de març la oració estacional serà en la Parròquia de Sant Josep Treballador. Com cada divendres, estem cridats a les 22h en aquesta ocasió a l’altre costat de la via, per pregar i meditar un poc més les paraules de Jesús en aquest temps de pregària i meditació.

El proper dissabte a les 20:30h en el Teatre Municipal tindrà lloc el Pregó de Setmana Santa. Aquest any a càrrec del Rvd. Sr. D. Ramón Hurtado Bellver, rector de Maria Auxiliadora. Amb aquest acte obrirem les portes i ens prepararem mes immediatament per a viure una Setmana Santa ben plena i completa.
Pel que fa a l’actualitat del Moviment Juvenil...

El proper cap de setmana, el dissabte no hi haurà missa de xiquets, joves i famílies a les 18h ja que els monitors i joves de la Parròquia es trobaran a Navalón participant en el Recés que celebren anualment en temps de Quaresma.

El passat dissabte en acabar la celebració de l’Eucaristia es va repartir la circular del Campament de Pasqua. Tant de bo que puguem la Pasqua tots junts després d’haver viscut una bona Quaresma i un intens Tridu Pasqual. Podeu descarregar la circular i tota la informació en aquest enllaç.


Bona setmana!

Cap comentari: