dilluns, 27 de febrer del 2017

TEMPS ESPECIAL,TEMPS DE QUARESMA

Per a tot cristià, aquesta setmana que avui comença és un dels temps més importants: la Quaresma. Certament, al carrer i al nostre dia a dia no es notarà massa que ha arribat (menys si cap ara que s’acosten les Falles), però a l’interior i en el cor de cadascun de nosaltres cal que reste encesa i viva la flama de la fe.

Quaranta dies de preparació interior per enfrontar el més important per a nosaltres: el Tridu Pasqual, però sobretot la Resurrecció de Jesucrist, cor del misteri de la nostra salvació. No sols és que siga la fita capital, aquella que ens du a afirmar la nostra fe com a cristians, sino que la Quaresma vol ser un viatge profund i sincer que ens ajude a vore una mica més enllà de les nostres capacitats humanes: intentar apropar-nos al misteri de la Resurrecció, a allò que dóna sentit al què anomenem “cristià”.

Tot i això, aquest camí no el fem sols sinó rodejats de tota una comunitat. Però més enllà, tenim tres elements, tres pilars fonamentals sobre els quals suportar-nos i fer del nostre, un camí quaresmal molt més enriquidor: dejuni, oració i almoina.

Aquesta experiència serà tant més intensa quan més seguim els preceptes fonamentals que la sostenen, un camí de preparació que ens fa fidels i originals. Deia l’evangeli segons Sant Mateu d’ahir diumenge mateix: “Ningú no pot servir dos senyors, perquè si estima l’un, avorrirà l’altre, i si fa cas de l’un, no en farà de l’altre. No podeu servir alhora Déu i el diner”. Justament és aquest un període que culminarà a la Setmana Santa i la posterior Pasqua, i que ens convida a la reflexió personal i acostar-nos a Déu en manera d’oració, dejuni i almoina, com un camí d’estima incondicional cap a Ell, que deixe fora la part més material i que ens ajude al canvi i a la conversió.

Si un dels punts més importants era compartir la nostra fe i viure aquest temps en comunitat, agafa l’agenda i anota les següents dates que t’ajudaran a iniciar la Quaresma de la millor forma possible:
  • Dimecres de Cendra (1 de març): Tot el camí al què més amunt ens fèiem referència, té el seu inici en un dia concret i ben especial: Dimecres de Cendra. En el cas de la nostra Parròquia, tindrem la solemne celebració a les 19.30h, un moment únic per a començar amb bon peu aquest itinerari.

  • Via Crucis: A partir del dijous, dia 2 de març, tots els dies feiners, a les 19h hi haurà exercici de Via Crucis per a tindre una estona de pregària.
  • Veneració de Jesús Natzaré: a la Basílica, i des de les 8 del matí, veneració de la imatge del Natzaré. De vesprada, en la missa, rellevament de Germans Mjors de la dita Confraria.
  • Oracions Estacionals de Quaresma: s’iniciaran el divendres 3 de març, sent la primera d’elles a la nostra parròquia de Sant Jaume Apòstol. És una meravellosa ocasió per a compartir una estona de pregària amb persones d’altres parròquies d’Algemesí.
  • Presentació de catecúmens i entrega de la Creu:  a la missa de xiquets vespertina de dissabte, a les 18h, tindrà lloc aquest moment. Un acte on els més joves de la catequesi de Confirmació són presentats davant la Comunitat i es comprometen (ja com a catecúmens) en el camí de la fe cap al sagrament de la Confirmació, junt als seus catequistes. Esteu fortament convidats a donar-los tot el vostre suport i alè en un dia important.


Si açò ja ho tens tot anotat, no perdes el fil i apunta algunes coses també ben interessants:
  • Per al temps de Quaresma, s’oferirà un programa comú a totes les parròquies d’Exercicis Quaresmals. Rebreu més informació pròximament.
  • Havent-se tancat la Campanya del Menjador de Lima 2016, el compromís adquirit per la nostra Parròquia i la seua comunitat, segueix en peu més viu que mai. Aquest any s’han recollit al voltant de 25.000€. Moltes gràcies a tots els que massivament heu participat, seguim fent possible un món una miqueta més just.
  • A més a més, la Parròquia de Sant Jaume Apòstol, ha organitzat un viatge-peregrinació a Terra Santa per a finals d’agost (del 21 al 28 d’este mes). I estàs interessat o interessada en assistir, no dubtes en informar-te directament a l’oficina de la Parròquia, ja que el termini d’inscripció sinicia el dimecres 1 de març


Per acabar, vos volíem fer partícips de les activitats de diferents grups parroquials. Hui hem de parlar dels xiquets del Moviment Juvenil, que el darrer cap de setmana han participat a Navalón en una breu convivència pre-Quaresmal. En aquest cas, el Príncep Encarnal no trobava enlloc a la Vella Quaresma. Una manera amena i diferent, mentre els més joves aprenen jugant i acostant-se a aquest temps d’una manera adaptada i especial.


“La Quaresma és un nou començament, un camí que ens porta a una destinació segura: la Pasqua de Resurrecció, la victòria de Crist sobre la mort”
Papa Francesc