dilluns, 20 de febrer del 2017

ESTIMAR SENSE MESURA

Encetem una nova setmana amb el ferm propòsit d’estimar als altres tal i com Déu ens estima, missatge que ahir mateix escoltàvem a l’Evangeli. És això possible? Jesús, la vespra de la seua mort, modificà el manament d’estima al proïsme per portar-lo fins a un nivell inimaginable per als seus deixebles: des d’aquell dia la mida de l’amor per al seguidor de Crist és l’amor mateix d’aquest. Això mateix dóna un major sentit al manament, que arriba a la seua expressió màxima en el perdó i l’amor als enemics. Jesús estima fins a l’extrem, fins i tot a donar la seua vida, i la dóna per aquells qui no l’estimen, pels qui es consideraven els seus enemics. Que aquest manament i l’exemple de Jesús siga guia per als nostres actes quotidians, fent reflex del nostre carisma cristià al nostre dia a dia.

Com sempre la setmana comença amb diferents esdeveniments parroquials a la vista, fruit de la nostra comunitat unida i inquieta per avançar en els camins de la fe. Per això, aquest dimarts 21 de febrer a les 16.30h tindrà lloc el recés de Vida Creixent i d’Acció Catòlica a la Parròquia de Sant Pius X. El mateix dimarts hi haurà preparació per al baptisme a les 20.15h a la Casa Abadia per a tots els pares i padrins dels xiquets que han de batejar-se el diumenge 26.

Esta setmana també celebrem l’aniversari de la mort de la Senyora Pepa, per això el pròxim divendres 24 se celebrarà una Eucaristia solemne en el seu honor i en acció de gràcies per la santedat reconeguda de la nostra estimada veïna.

Recordem que està oberta la inscripció per a la confirmació d’adults (destinada per a majors de 20 anys). Una bona oportunitat per aquells qui en el seu moment no reberen el sagrament i volen fer-ho ara. Cal tenir en compte que és necessari estar confirmat per ser padrí o padrina de baptisme i confirmació, així com recomanable per rebre el sagrament del matrimoni. Els interessats en inscriure’s per a la catequesi hauran de fer-ho a la parròquia abans de l’1 de març.

Tal i com està previst el pròxim cap de setmana, dies 25 i 26, els xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil de la parròquia estaran de convivència a Navalón. L’eixida serà a les 9 des dels Maristes i tota la informació la podem trobar a la circular de la web. Esperem que tinguen molta sort en la seua recerca de la Vella Quaresma perquè prompte arriba el seu temps!

A més, aquest mateix dissabte 25 en acabar la Missa Vespertina hi haurà un moment d’exposició del Santíssim i la Vigília d’Adoració Nocturna.

Finalment, volem recordar que ara en vespres d’iniciar-se la Quaresma s’obri la inscripció a l’Oficina per a les intencions per als Via Crucis diaris d’aquest temps que començarà la propera setmana amb la celebració del Dimecres de Cendra.

Si esta és l’agenda que vos proposem aquesta setmana, també volem compartir amb vosaltres la fantàstica experiència que els joves de confirmació tingueren el passat cap de setmana a Navalón: una convivència junt catequistes i companys que de ben segur va incidir sobre la seua fe en uns moments tan importants de la seua formació cristiana. Ells són el futur de la nostra Parròquia.


Que comenceu totes i tots amb bon peu la setmana, i no oblidem seguir el manament que Jesús ens ha deixat, ja ens ho deia Sant Agustí d’Hipona: La mesura de l’amor és estimar sense mesura.


Bona setmana!