dimarts, 10 de maig de 2016

Pentecosta: la necessitat d'esdevindre missioners del missatge de Jesús

Ahir mateix celebràvem l’ascensió al cel de Jesús. Aquesta és una ascensió al cel que ens salva, on Jesús, segons l’Evangeli de St. Lluc, beneïa als apòstols en el seu camí. Açò perdura en el record com la darrera acció que Jesús va fer en la Terra. Aquesta és, per tant, la nostra salvació. Però no sols això, sinó que també és el llegat i el deure que Jesús ens imposa: “Beneïu, sí; no maleïu”. És per això que hem de ser tots i cadascun de nosaltres els que seguim aquest camí i el seu exemple, beneint i procurant fer el bé allà per on passem. 
A més a més, just celebrada l’ascensió al cel de Jesús, aquesta setmana que avui comença ens porta a una de les dates més importants del calendari litúrgic per a la comunitat cristiana; Pentecosta. Aquesta festivitat posa la fi al període pasqual i tanca un cicle de 50 dies, tot commemorant el descens de l’Esperit Sant sobre els Apòstols, que marca el naixement de l’Església en les primeres comunitats a partir de la predicació del missatge del propi Jesús. 
Imagen 
Llavors se’ls van aparèixer unes llengües de foc, que es distribuïen i es posaven sobre cada un d’ellsTots van quedar plens de l’Esperit Sant [...]” 

(Ac 2, 3-4) 
Nosaltres hem de seguir aquell camí que els Apòstols van començar, i confirmar la nostra feconvertint-nos en missioners de la seua ParaulaSegurament, aquesta celebració quede més fortament plasmada en el sagrament de la Confirmació que els nostres joves rebran el proper diumenge 15 de maig, a les 19h  en la celebració de Pentecosta, amb la què completaran la seua iniciació cristiana. Per això mateix, el proper dijous 12 de maig a les 20:15h a la Basílica, els joves de 3r de Confirmació tindran la celebració de la Penitència i l’assaig de la celebració. La Confirmació és un pas decisiu i de gran responsabilitat en les seues vides com a cristians i és per això que tots deuríem acompanyar-los de la millor manera possible; en la celebració, doncs és el moment on es reafirmen en la fe en Crist que un dia els fou donada en el Baptisme, rebent els set dons de l’Esperit Sant mitjançant l’ungiment de l’oli beneït del Dijous Sant. Amb la confirmació de la nostra fe ens sumem al mateix moviment que van iniciar, fa al voltant de 2000 anys, els Apòstols; de ser testimonis de resurrecció, d’estendre la nostra fe i el missatge allà on anem i expressar allò que hem experimentat com a cristians.
Com totes les coses importants, per a una data tan assenyalada com aquesta també cal preparar-se conscientment. És per això que al llarg de tota aquesta setmana des de dilluns, tots els dies, a les 19h es resaran Vespres a la Basílica, tot invocant la vinguda de l’Esperit Sant amb els seus dons. Per tal d’acabar aquesta preparació de la millor forma possible, el divendres 13 de maig, a les 20.30h, a la parròquia de Sant Josep Obrer, hi haurà la Vigília de Pentecosta per a totes les parròquies, on especialment pregarem per tots els joves que van a rebre l’Esperit Sant en la Confirmació, per la qual cosa és un moment molt especial i una oportunitat única per fer costat als nostres joves en les vespres d’un gran dia.  
Però, tot i que Pentecosta i el sagrament de la Confirmació ocupen el major pes d’aquesta setmana, l’activitat no cessa ací, així és que agafa la teua agenda i pren nota:  
El dijous 12 de maig, a les 20:15h, hi haurà una projecció-xarrada formativa a l’Aula Magna del Patronat, a càrrec d’Isabel Zacarés i organitzada pel grup de Formació d’Adults de Sant Jaume, baix el títol “On està el meu germà?”, on s’analitza la realitat dels CIEs (Centres d’Internament d’Emigrants). Un tema reflexiu, interesant i de gran actualitat que de segur no ens deixarà indiferents sobre allò que passa just al nostre costat. 
Aquest dissabte serà el Dia de la Parròquia, així com la cloenda i l’activitat de Fi de Curs