dilluns, 16 de maig del 2016

Amb l'arribada de la festa de la Pentecosta acomiadem el curs!

Ahir diumenge la Pasqua arribava a la seua plenitud als cinquanta dies en celebrar la festa de Pentecosta. Jesús glorificat envia sobre els Apòstols l’Esperit Sant, obra amb la què porta a terme l’exercici redemptor de Crist. Però això no és la fi d’una història, sinó més bé l’inici del testimoni creient en el món: el moment en què l’Església rep la força per testimoniar davant al món tot allò que es visqué i que, a dia de hui continuem vivint.

Amb la Pentecosta es renova el prodigi de l’Esperit que actua en el cor dels creients en Crist. Cada any som impulsats per la seua força a seguir testimoniant la salvació de Jesús. Especialment en aquest Any Jubilar, l’Esperit ens crida a ser el “rostre de la misericòrdia de Déu”, rostre de misericòrdia per a un món que ha perdut l’esperit de la fraternitat, de l’amor, el perdó, la reconciliació, l’acollida, la solidaritat i la defensa dels més pobres i desvalguts.

Principalment, l'esperit de força renovada fou entregat ahir als joves de la parròquia que, després de tres anys a la catequesi, rebien el sagrament de la confirmació a mans del Vicari Episcopal d’Evangelització, Javier Llopis. Aquest sagrament ha de ser motiu d’alegria per a tota la comunitat que els acollim i pels que hem de seguir pregant, tot recordant les paraules de Javier: seguir sent pedres vives de la nostra parròquia treballant colze amb colze amb els diferents grups , fent realitat tot aquell missatge que Jesús ens ha ensenyat.


D’altra banda, el passat dissabte també estàvem de celebració ja que, en la missa de la vesprada, es celebrà comunitàriament el Fi de Curs on tots els grups de la parròquia participàrem units en l’eucaristia i un "soparet" a la Porta de l’Aire. Aquest temps ha estat ben ple de moments inoblidables, que han estat recollits en un bonic vídeo que podeu tornar a veure fent clic ací.

Encara que les activitats dels diferents grups de catequesi van acabant poc a poc seguim caminant junts, entrant de nou en el temps ordinari i en una setmana on tenim també alguns esdeveniments importants.

Aquest dimarts 17, a les 16.30h, hi haurà un recés d’Acció Catòlica i Vida Creixent a la parròquia de Maria Auxiliadora. Una jornada de pregària a la què estem totes i tots convidats a assistir. A més, aquest dia també és la festa de Sant Pasqual Bailón, Patró de l’Adoració Nocturna. El dia es viurà amb la missa vespertina que ofereix en acció de gràcies per tots els adoradors i adoradores del nostre poble. Completant aquesta festa, el dissabte 21 se celebrarà en la Capella del Roser, de la Residència, la Vigília habitual del mes, en sufragi de Mila Ferrís i Pepita Gans.

Així mateix, el dijous 19 és la festa de Jesucrist, gran i etern Sacerdot: la festa dels sacerdots . Per això tot el clergat diocesà es reunirà amb l’Arquebisbe en una jornada d’encontre fraternal i d’oració. Cal que donem gràcies pels nostres capellans, per la tasca que porten a terme i la seua dedicació; però també  que preguem per ells, què sàpiguen conduir l’Església de Jesús segons els seus preceptes i sobretot, atenent-se al manament de l’estima i a un ambient d’humilitat i senzillesa tan característics d’Ell.

Finalment, recordar a tots els pares i mares del Moviment Juvenil que ja han acabat les activitats dels dissabtes i ja no hi haurà missa a les 18 h. No obstant, encara ens queda el gran final amb el campament d’estiu. Aquest any ens reunirem de nou a Navalón, al mes de juliol, en dos torns: un de majors del 13 al 23 i un de menuts del 26 al 31. Podeu descarregar la circular pròximament a la pàgina web, seguint les instruccions a l'apartat del Moviment Juvenil. Més endavant rebreu també notícies de les ja tradicionals activitats d’estiu que ens fan retrobar-nos abans del campament.

Que passeu totes i tots una bona setmana!