dilluns, 11 d’abril del 2016

VORA EL LLAC DE GALILEA



Durant els 50 dies que durà la Pasqua, Jesús intentà refer la fe dels seus Apòstols, que es confirmarà el dia de Pentecosta. En aquets dies Jesús anava explicant les Escriptures i donant la presència ressuscitada. Entre les aparicions de Jesús ressuscitat, la més entranyable és la que escoltàrem el diumenge passat, junt al llac de Galilea o Tiberíades. Els Apòstols tornaven a reprendre les seues feines anteriors i anaren a pescar on trobaren Jesús la primera vegada. Allí fou on, amb els ulls de l’amor i de la fe, van reconèixer a Jesús ressuscitat.

Per a nosaltres, aquesta Cinquantena Pasqual també ha de ser temps per refer la nostra fe i poder reconèixer a Jesús ressuscitat, recobrar aquella ferma decisió de seguir el Senyor apassionadament.  Jesús ens pregunta cada Pasqua “M’estimes?”, seguit per la invitació que va fer als seus Apòstols “Segueix-me!”. Què li responem nosaltres?

Per a refer aquesta fe, podem assistir als esdeveniments d’aquesta setmana.

Dijous 14 a les 21 h., tindrem a l’Aula Magna del Patronat “Reflexionant amb la Laudato Si, la segona formació del cicle que el dijous passat iniciàrem sobre l’encíclica del Papa Francesc. Aquestes estan dutes a terme pel mossèn Ferran Lluch, i organitzades per la Formació d’Adults, obertes a totes les persones interessades. És un tema de gran actualitat i del que cal estar ben al corrent.



Per als pares i mares dels xiquets i xiquetes de 3r de Catequesi d’Infància, recordem que tindran la reunió preparatòria el dimecres 13, a les 20.15 h. a la Basílica. És molt important el que van a celebrar els seus fills i filles, per tant, també és indispensable l’assistència dels pares a aquesta reunió.

Per als més joves, el divendres tindrem la formació del Kit Cat. Aquest mes tractarem un tema molt interesant: la història del Sant Calze situat en València. Serà a les 21.30 h. al Patronat, a càrrec d’Andrés Felici, qui explicarà totes les curiositats i respondrà a les inquietuds dels joves.



Recordem que els xiquets de 1r i 4t cicle del Moviment Juvenil faran una  peregrinació al Sant Calze i a la Catedral el pròxim dissabte 16, a València. Els autobusos eixiran des de la parada del parc Salvador Castell a les 9.30 h. Preguem per a què siga molt profitosa aquesta peregrinació i els aporte una experiència enriquidora.

Per últim els informem que durant els dies 8 i 9 de la passada setmana tingué lloc a la Basílica les audicions de quatre organistes finalistes del “III Concurs Nacional d’Interpretació per a Joves Organistes, Joannes Baptista Cabanilles”. A les primeres fases han participat nombrosos i destacats intèrprets, la qual cosa deixa ben a la vista la qualitat i l’interès per la música d’orgue.

A més a més, aquest diumenge passat gent de la parròquia, tant grans com menuts, es desplaçaren a Navalón per a realitzar un camp de treball i millorar el condicionament del campament – alberg Mare de Déu de la Salut i ajudant, d’aquesta forma, a seguir construint el Regne de Déu. Esperem que aquesta activitat es puga dur a terme per molts anys més i que cada vegada siguem més els que ens sumem a aquesta iniciativa per millorar un lloc que tanta gent de la parròquia s’estima.



Això és tot per a aquesta setmana, tinguem present el “segueix-me” de Jesús, cap on ens vol portar?

“Estimar i seguir Jesús és l’essència de la nostra fe cristiana”