dilluns, 18 d’abril de 2016

ARRIBA LA FESTA DE LA CORONACIÓ

Les lectures del passat quart diumenge de Pasqua parlen del nostre present, passat i futur. En la primera lectura dels fets dels apòstols, escoltàvem el moment en el què Pau i Bernabé iniciaren la missió de l'anunci de la paraula als pagans. Ara, nosaltres som els descendents d'aquests pagans, i ens ha arribat aquesta fe pels deixebles i el baptisme, que és el nostre passat. El nostre futur es descriu a la segona lectura de l'apocalipsi, on es parla del futur joiós que ens espera. El present hem de viure'l a través de la lectura del bon pastor: som les ovelles del Crist Ressuscitat que escolten la seua veu.

Així doncs, vivint l’Evangeli com una realitat encetem aquesta setmana plena d’esdeveniments i una festivitat ben important. El pròxim diumenge 24 d’abril, es celebrarà al nostre poble la festa en què commemorem la Coronació Canònica de la Mare de Déu. S'iniciarà el dijous 21 amb el tridu preparatori, a les 19 h amb la presentació dels infants. Tots els anys, la Mare de Déu es trasllada a una parròquia del poble des d'on va recorrent tots els carrers, i aquest any, se centrarà en Maria Auxiliadora, on serà duta en Romeria el dissabte 23 en acabar la missa de les 19.30; allí es farà un breu acte a Maria i quedarà exposada.


Aquesta festivitat tenia com a costum adornar els carrers per on havia de passar la processó. Seria desitjable que es tornés a fer eixa tradició i per a tal fi, els joves de St. Jaume i Maria Auxiliadora ofereixen als veïns la seua ajuda. S'ha avisat domicilis per on passa la processó i s'ha habilitat un telèfon de contacte (639555037) i un correu (coordipatro@gmail.com) per a què els interessats ens demanen ajuda.

Recordar que els dijous a les 21h. a l’Aula Magna seguim el cicle de conferències sobre l’encíclica del Papa Laudato Si, a càrrec de Mn Ferran Lluch, que estan sent molt interessants i estan donant que pensar a tots els assistents. L’endemà, el divendres 27 d'abril tindrà lloc la peregrinació diocesana al Sant Calze amb motiu de l'Any Jubilar. Està destinada als membres de Vida Creixent, però també oberta a qualsevol persona que vulga participar. L'eixida serà a les 9h. des de la parada d'autobusos del carrer Arbres. El bitllet es pot traure el dissabte 23 o dilluns 25 i té un preu de 20€ que inclou autobús i dinar.


Com bé sabem, en temps de Pasqua comencen les Primeres Comunions, aquestes són una gran festa i cal que els donem tota la importància que es mereixen. És l'inici d'una nova vida de relació, més intensa amb Déu. És per això, que la reunió preparatòria per als pares del 1r torn de comunions tindran lloc el dimecres 20 a les 20.15 h a la Basílica i les confessions seran el dijous 21 també a les 20.15. Cada dilluns els xiquets i xiquetes es prepararan amb els assajos dels cants que es faran durant aquests dies tan especials. Aquest diumenge 24 tindrem el primer torn de comunions a les 12.30 on, com a comunitat, tots estem convidats a acompanyar als infants en aquest moment tan important de la seua vida cristiana.


Finalment, referent a les activitats del Moviment Juvenil, cal recordar als pares i mares que l'activitat començarà a les 17h en lloc de a les 16, i no hi haurà missa de les 18h. ja que assistirem conjuntament a la celebració de les 19.30, per acabar junts acompanyant a la Mare de Déu en romeria a fins a la parròquia de Maria Auxiliadora. Tots estan convidats a unir-se i, si no, caldrà a recollir els xiquets a les 21.15 en Maria Auxiliadora en finalitzar la romeria.


Jesús ressuscitat està al nostre costat com a bon pastor, escoltem la seua veu. Bona setmana!