dilluns, 21 de març de 2016

COMENÇA LA SETMANA GRAN PER ALS CRISTIANS!

Amb Diumenge de Rams, obrim la Setmana Santa, període gran dels cristians. La Pasqua és la mare de totes les festes, ja que celebrem la Mort, Sepultura i Resurrecció del Senyor. Per això, estem tots convidats a participar en les celebracions principals dels misteris de la nostra Salvació.


Començarem els actes del Tríduum amb la preparació prèvia requerida per tot cristià, el sagrament de la reconciliació. El Dimecres Sant, a les 19.30 h. tindrà lloc la Celebració comunitària de penitència. En acabar, es farà la recepció i entrega dels Sants Olis per a totes les parròquies i la unció prebaptismal per als xiquets i xiquetes que seran batejats a la Vigília Pasqual.

Dijous Sant, dia de l’amor fratern i de la institució de l’Eucaristia, es realitzarà a les 18.30 h. la primera de les celebracions d’aquest Tríduum: la solemne missa “In Coena Domini” amb llavatori de peus. La nit de dijous, serà la visita als Monuments de totes les Parròquies del poble. A les 22.00 h., des de la Porta de l’Aire eixirem per fer la visita i oracions itinerants per adorar l’Eucaristia i reviure la nit de la Passió del Senyor. En acabar, donarem pas a l’Hora Santa. Aquest any també reprenem la nit d’Adoració i Vetla davant del Monument fins la matinada, per tal d’acompanyar el Senyor en la nit de “l’agonia en Getsemaní” i sentir-nos acompanyats per Ell en les nostres nits d’angoixa. Tot aquell que s’anime a participar pot passar per l’Abadia o la Sagristia per apuntar-se a algun dels torns disponibles per a la nit.


El Divendres Sant, dia de la mort del Senyor. Començarem el dia amb el Sant Rosari a les 7.00 h. des de la Basílica fins a l’ermita del Calvari. De tornada,  Via Crucis i Sermó de les Set Paraules en arribar a l’església. A les 10.00 h. serà l’Ofici de Tenebres, en el qual participarà el Cor Gregorià. L’Hora Nona, té lloc a les 14.00 h., moment en què es realitza la reserva de l’Eucaristia per a donar pas a la contemplació de la Creu. La Solemne Celebració de la Passió i l’adoració de de la Creu, serà a les 17.00 h. i contarà amb la participació de la Schola Cantorum. En acabar aquesta, a les 20.00 h. es donarà pas a la Processó del Sant Soterrar en què participaran totes les confraries. Mitja hora després de la finalització d’aquesta, realitzarem la Processó de les Torxes, en la que acompanyarem al Crist fins al Calvari i es conclourà el Via Crucis iniciat al matí i començarà el gran silenci de Dissabte Sant.


Dissabte Sant, dia del gran silenci i dejuni en espera de la Resurrecció del Senyor. A les 10.30 h. es realitzarà l’Ofici de lectures i Laudes. També es farà la unció de l’altar amb els olis perfumats, tanmateix durant el dia no hi haurà cap celebració de l’Eucaristia. A la nit, a les 23.00 h. tindrà lloc la Vigília Pasqual amb el lucernari, proclamació de la Paraula i l’Al·leluia Pasqual, benedicció de l’aigua baptismal. Aquest any tindrem dos batejos (el dimarts 22 a les 20:15 h. es realitzarà la reunió de preparació per al Baptisme a l’Abadia). En acabar la Vigília, es realitzarà al Patronat un sopar pasqual en el que menjarem corder per a significar allò que hem celebrat a l’Eucaristia. Aquells qui vulguen vindre, poden comprar a les oficines de la parròquia un tiquet que té un cost de 6€ i que es podrà adquirir a partir del dilluns 21 fins Dimecres Sant.


Finalment, destacar que el passat dimecres tancarem les inscripcions del campament de Pasqua amb un total de 77 xiquets i xiquetes. Per a tots aquells que s’hagen apuntat al campament, recordar que cal agafar l’esmorzar i el dinar del primer dia (ja que a la circular d’inscripció no ho posava). Així i tot, els monitors i monitores també es posaran amb contacte amb totes les famílies per tal de notificar-ho.

Tot cristià ha de saber que sense Pasqua i sense resurrecció la nostra fe és vana, com diu St. Pau. No fem tard a aquesta Revelació tal i com féu el centurió i Josep d’Arimatea! Participem activament de totes les celebracions per viure una Pasqua intensa.


Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics.
Jn 15, 13