dilluns, 7 de març de 2016

QUARTA SETMANA DE QUARESMA: EL PARE MISERICORDIÓS I EL GERMÀ IMMISERICORDE

Poc a poc, dia a dia i setmana a setmana ens apropem al moment més important com a cristians: la mort i resurrecció de Crist. Aquesta quarta setmana de Quaresma s’inicia amb la reflexió entorn a l’Evangeli d’ahir diumenge mateix (Dia del Seminari). Certament que la paràbola del fill pròdig ens pot semblar exprimida i amortitzada, però al llegir-la i analitzar-la de nou, sempre trobem algun matís que la fa més rica.
Si pensem en el cor d’eixe pare, que després de ser menyspreat pel seu fill menut, encara espera cada dia que torne a casa, i quan torna és tan gran el goig que té que ni recorde el mal que li ha fet, no podrem més que veure reflectit el rostre del Pare-Déu, misericordiós i amb l’amor més gran en tot moment. Justament questa misericòrdia consisteix en què, malgrat veure, saber, i sofrir el mal dels fills, sempre és més gran el seu amor infinit. Però cal pensar també en el fill major; és pitjor anar-se’n de casa o no voler entrar si torna el germà? Tat l’un com l’altre es miren més a ells mateixos que l’amor del pare.
Aquesta quarta setmana de Quaresma ens vindrà bé meditar, demanar i posar en pràctica allò que demana el Papa Francesc per a la peregrinació Jubilar: no jutjar, no condemnar, perdonar i donar. Tal com Déu fa amb cadascú de nosaltres.

Seguim amb aquest camí que ens marca l’itinerari Quaresmal amb tot el que això comporta. Cada dia a les 19h hi ha el Via Crucis. El dimecres 9 a les 16h (en castellà) i a les 20h (en valencià),  la reflexió quaresmal. Seguint amb el transcurs de la setmana, cal remarcar que el divendres 11 de març el Col·legi de Santa Ana farà la seua peregrinació Jubilar a la Basílica, motiu pel qual, aquest dia no hi haurà Via Crucis, sinó que a les 19h tindrà lloc la Missa Jubilar. Seguidament a les 20:15h hi haurà la important Celebració del Perdó per a xiquetes i xiquets que rebran aquest any la Primera Comunió (el Temps de Pregària i Penitència es manté a les 17h). Tanmateix, aquest divendres, l’Oració Estacional tindrà lloc a les 22h a la Parròquia de Maria Auxiliadora.
Pel que fa a les reunions de catequesi, el proper dijous 10 de març, a les 10:15h i a la Basílica (en acabar la missa vespertina) tindrà lloc la reunió per a mares i pares dels xiquets de tercer de Catequesi d’Infància.

La setmana que ahir mateix deixàvem, ha deixat alguns esdeveniments que cal assenyalar. En primer lloc, els joves monitors del Moviment Juvenil de Sant Jaume han participat en Navalón a un recés, tot preparant-se espiritualment en aquest temps de Quaresma per a la Pasqua, per encarar unes dates tan importants. En aquesta mateixa línia de preparació quaresmal, els joves de tercer de Confirmació reberen el passat dissabte en missa de 18h el Credo, una eina essencial que els ajudarà en el seu camí que culminarà en el sagrament de la Confirmació. Darrerament, el diumenge a les 20h, la Schola Cantorum ens va oferir un meravellós concert d’orquestra i cant, dedicat especialment a la Mare de Déu, conformat per distintes composicions de l’Ave Maria, tot una joia als oïts dels assistents.

Sense més, que aquesta setmana siga productiva i puguem preparar-nos de debò, vivint la Quaresma i tot apropant-nos a Jesús en els seus darrers dies a partir de la Paraula de Déu i mitjançant els escrits dels Apòstols.

Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.
Mt 9, 13

Cap comentari: