dilluns, 14 de desembre del 2015

EL NADAL ESTÀ BEN A PROP, CAL PREPARAR-NOS!

Un cop passada la Novena de Guitarretes, amb el seu cènit el passat dimarts amb el dia de la Immaculada Concepció, cal mirar ara a unes de les dates més significatives de l'any litúrgic i de forma ben forta a les nostres cases, famílies, i parròquia: el Nadal, la vinguda del Senyor. La preparació per a aquesta data és importantíssima, com quan ens preparem per a un gran esdeveniment. És per això que cal preguntar-nos el vertader sentit d'allò que celebrem, reflexionar i començar a veure més enllà dels grans àpats, el consumisme al que pareix que ens espenta aquest temps, etc. És important recordar que no celebrem qualsevol cosa i que cal prendre consciència de la vessant religiosa que l'acompanya, com ho estem fent al llarg de l'Advent.

Per això que les propostes, dates i oportunitats per a fer-ho són moltes. Ací les dates més importants d'aquesta setmana:
  • Fèries Majors d'Advent: a partir del dijous 17 (i fins el dia 23), mitja hora abans de la Missa Vespertina, s'oficiaran les Vespres celebrant les Fèries Majors d'Advent.
  • Nadal de la Schola Cantorum: dissabte 19, a les 12h a la Basílica, els més menuts de la Schola Cantorum felicitaran el Nadal i interpretaran el simpàtic Retaule de Nadal. El mateix dissabte, a les 20.30h serà el torn per a la Schola Cantorum, qui oferiran el tradicional Concert de Nadal.
  • El passat dia 8 es va obrir la Campanya del Menjador de Lima amb el qual la nostra parròquia té especial vinculació. És per això que a partir d'avui mateix, dilluns 14 de desembre, es poden inscriure intencions de misses per al 2016. A més els joves de 4t cicle agraeixen la participació a tots aquells qui compraren ciris solidaris la passada setmana.
  • Benedicció dels «Jesusets»: el dissabte 19, en la Missa de Xiquets de les 18h i en la posterior Vespertina, es procedirà a la benedicció de les imatges del «Jesuset» per portar-les a cada casa on sempre ocupen un lloc important en aquestes dates. En aquest sentit, també s'anima a que totes les famílies cristianes i que ho desitgen, posen el tapís del «Jesuset» als seus balcons. Qui no en tinga, pot adquirir-lo a la sagristia o l'oficina.
Els avisos per a la propera setmana ve carregada i no acaba ací. Hi ha un esdeveniment d'especial rellevància. El divendres 18, a les 19:30h a la Basílica es durà a terme l'obertura de l'any de Temple Jubilar entrant per la Porta de l'Aire (obertura de la Porta de la Misericòrdia), tot seguint l'Any de la Misericòrdia. A continuació, vos convidem a participar de l'Oració de Taizé. Un cop finalitzada l'oració (20:30h aprox.), hi haurà a la mateixa Basílica, la reunió informativa per a les famílies d'acollida a càrrec del grup de preparació local. Si encara no t'has decidit, no ho dubtes, encara estàs a temps de participar d'una experiència única i acollir als joves que vindran a Algemesí els darrers dies del 2015 per a l'Encontre Europeu de Joves que aquest any, la Comunitat de Taizé organitza a València del 28 de desembre a l'1 de gener! Com? Que encara no saps en que consisteix? No t'ho pots perdre, necessitem tantes famílies com siga possible, 4.000 joves encara no tenen allotjament. Recorda: 2m2 = un jove a casa! Ens ajudes a aconseguir el nostre objectiu




Ja preparant el Nadal, aquest passat cap de setmana, els joves de 4t cicle del Moviment Juvenil han estat de convivència a Albaida. Un cap de setmana diferent i una experiència única que de segur han gaudit en companyia dels monitors que els acompanyen en el seu camí.




«Un poc de misericòrdia fa el món menys fred i més just»
Papa Francesc