dilluns, 21 de desembre del 2015

El Nadal arriba a la nostra parroquia!

Arriba un temps esperat per molts i ben especial per a tots els cristians. És l’època en què celebrem la vinguda del nen Jesús, el regal més gran que hem pogut rebre... ja quasi estem en Nadal!
A més a més, aquest Nadal ve marcat per tres circumstàncies que ens faran viure aquesta època de l’any d’una forma ben diferent als passats nadals. En primer lloc, ve enmarcat per l’Any Jubilar de la Misericòrdia, del qual ja hem parlat i el passat divendres obrírem la porta amb el mateix nom a la nostra parròquia, com a temple jubilar que som. Hem estat convidats a creuar espiritualment aquesta porta per trobar-nos amb el perdó i la misericòrdia del Pare, que ens ha enviat el seu Fill com a rostre visible d’aquesta misericòrdia; però cal ser també portadors d’aquesta misericòrdia cap a tots aquells que ens envolten i, en especial, per als qui més ho necessiten.


 A més enguany també estarà marcat per la presència dels quasi quatre-cents joves d’arreu d’Europa que vindran a les nostres parròquies durant l’Encontre Europeu de Joves de Taizé. Baix el lema d’una “Peregrinació de confiança” que aquests joves han iniciat, acollirem a la nostra parròquia a vora dos-cents cinquanta joves que arribaran a les nostres cases el proper dilluns 28 de desembre. Les famílies que s’han ofert a acollir el passat divendres ja tingueren una reunió informativa al voltant d’allò que estan a punt de viure. No obstant si algú vol descarregar-se la informació pot fer-ho pròximament fent clic ací. No oblideu que per consultar qualsevol dubte podeu escriure un correu a taizesantjaume@gmail.com

Però abans que arribe l’encontre encara ens queden moltes coses per viure, ja que, aquesta setmana, també estarà plena d’esdeveniments. Estigueu atents:
Avui dilluns, a les 20.30 a la nostra parròquia, tindrà lloc la Celebració de la Llum de Betlem, on podrem arrimar-nos per recollir la llum de la pau que omplirà les nostres cases i els nostres cors de la presència de Jesús a les nostres cases.

La nostra parròquia, s’engalana per les festes que anem a viure, és per això que tot aquell qui vulga oferir ajuda per preparar el temple podrà assistir a la col·locació d’estores i muntatge del betlem avui en acabar la celebració de la Llum de Betlem i demà a partir de les 20 h.

La nit de Nadal i el naixement del Jesuset cada vegada estan més pròxims, i com és costum els xiquets i joves del Moviment Juvenil Sant Jaume aniran a fer junt als joves de Maria Auxiliadora la visita als betlems i a cantar nadales. Es trobaran el dijous a les 10 h. a la parròquia de Maria Auxiliadora per iniciar el recorregut. L’activitat finalitzarà a les 12.00 a la Plaça Major amb el vol de campanes.

A la nit de segur que tots ens reunim amb les nostres famílies per celebrar el tradicional sopar de Nadal, però no oblidem que a les 24 h. tenim una cita ben important: la missa del Gall amb el cant de la Sibil·la i les Kalendes.

El divendres 25 és festa gran, celebrem la nativitat del Senyor, i a les 12 h. tindrem la Solemne celebració del Nadal. Una de les dates més carismàtiques de l’any també és la tradicional missa de les famílies, la qual celebrarem el dia 27 de desembre a les 12h. a la nostra parròquia.

Després de passar uns dies reunits i en família celebrant els nadals, arribaran com ja hem dit, els centenars de joves de l’Encontre el dilluns 28. A partir de les 10 començaran a arribar al nostre poble i els joves de la parròquia i el grup de voluntaris de l’Equip Local de Preparació s’encarregaran de rebre’ls i acompanyar-los, per enviar-los a les nostres cases. A continuació tenim les fotos dels preparatius!



Abans d’acabar, dir quin és l’útlim fet que enmarca aquest any la festa del Nadal. A diferència dels altres dos, no és una bona notícia ni un motiu d’alegria. Aquest any el Nadal queda una mica enfosquit com a conseqüència dels diferents atemptats terroristes que s’han donat a diferents països arreu del món; també per la crisi dels refugiats, del greu problema de la crisi que encara no ens abandona i que, sobretot deixa a moltes famílies en una situació precària. Seran uns Nadals difícils per a moltíssima gent d’Espanya i d’arreu del món. És ara, doncs, quan més necessitem el Nadal. No una festa d’arbres adornats i passtisets, sinó la festa de la vinguda de Jesús, el Salvador, l’únic que ens dóna la llum d’esperança enmig de tantíssima foscor. Per això cal que celebrem el Nadal com toca, proclamant la vinguda de Jesús però també compartint amb els qui més ho necessiten i posant-nos al servei de totes les víctimes d’injustícies: pobres, malalts, entristits, abandonats... Sapiguem portar la Bona Notícia al nostre voltant transformant-nos en signes visibles d’aquesta Bona Notícia!


Bones festes a tots!