dilluns, 25 de maig del 2015

PENTECOSTA: LA PLENITUD DE LA PASQUA

La festivitat de Pentecosta és mostra de l’arribada de la Pasqua a la seua plenitud, després dels cinquanta dies en els què hem celebrat la presència de Crist ressuscitat en la seua Església i en el món. És per això, que aquesta festivitat la coneguem també com la “pasqua granada”, perquè arriba a donar el seus millors fruits: pau, alegria, bondat, afabilitat i domini d’un mateix. Aquestos fruits són la garantia de viure la Pasqua amb sinceritat, veritat i gaudint de la presencia de Crist ressuscitat en la nostra vida.

Divendres 22 de maig, va tindre lloc a la capella de la Troballa la Vigília de Pentecosta. S’inicià a les 22h amb una oració al estil de Taizé que donà pas a les 24 hores de pregaria i adoració del Santíssim. Va estar tota la nit la capella amb feligresos de totes les parròquies del nostre poble en oració i pregària.




Com a motiu d’aquesta festivitat i per la cloenda de totes les activitats dels grups de la nostra Parròquia, celebràrem el dissabte un dinar al Patronat on vam estar reunits i en comunitat, gent dels diversos grups parroquials, gaudint de la nostra particular “Festa de Pentecosta”.


A les 19h de la vesprada, ens reunírem de nou en la Celebració per concloure de la manera més festiva per a tots els cristians el curs present. En acabar, es va procedir al sorteig dels campaments, per la qual cosa, felicitem als agraciats i els esperem aquest estiu per a que disfruten del premi aconseguit.

A més, el diumenge va tenir lloc la Celebració de la solemnitat de Pentecosta en la què van rebre el sagrament de la confirmació 41 joves i 8 adults de la nostra Parròquia. Esperem que hagen sentit de cor la vinguda de l’Esperit i els ajude a portar-lo per tots els nostres entorns.



Pel que fa a les activitats que tindran lloc durant la setmana pròxima, cal recordar que el dimarts 26 a les 16h tindrà lloc el Recés d’Acció Catòlica i Vida Creixent. Aquest mes tindrà lloc en la Parròquia de Maria Auxiliadora i serà l’últim del curs.

El dimecres 27 a les 20.15h a la Basílica, comencen les inscripcions a la Primera Catequesi. Encara que la setmana passada es van fer les matrícules de segon i tercer curs, tots aquells qui no l’hagen formalitzat poden fer-ho també, el dia 27. Així mateix, a eixa mateixa hora a la Casa Abadia tindran lloc les inscripcions de la Catequesi de Confirmació per als joves que van a passar a segon i tercer curs.

Aquesta setmana es celebra la festivitat de Jesucrist, gran i etern sacerdot, el dijous 28. Dia entranyable i important per als preveres ja que ells participen plenament amb el sacerdoci ministerial.
El diumenge dia 31 de maig, en acabar la Celebració de les 9h, és realitzarà la Romeria de la Mare de Déu de la Salut que organitza la casa d’Andalusia. En acabar la celebració es traslladarà la imatge de la Mare de Déu des del presbiteri a la Capella de la Comunió, donant així tancament al mes dedicat a la Mare de Déu.

Per últim, recordar als xiquets i pares del Moviment Juvenil que es van repartir les circulars dels campaments. Aquells qui no la tenen poden descarregar-la de la pàgina web. A més, entregarem un fullet per informar de les activitats que realitzarem durant juny i juliol que també la teniu disponible a la xarxa.


Esperem i vos animem a que, tot i que han finalitzat les activitats parroquials, ens trobem cada diumenge a les celebracions. Esperem que hagueu disfrutat dels fruits que ens ha deixat la Pasqua!