dimarts, 4 de març del 2014

La Quaresma a la porta...

Després d'una setmana molt completa, encetem un altra i molt important ja que iniciem la Quaresma!

Com bé sabeu, el passat divendres es va realitzar en la celebració vespertina l'entrega de la creu missionera a tots els grups que estan realitzant l'IDR (Itinerari Diocesà de Renovació). 


En acabar, es va portar a terme al Patronat una xerrada a càrrec de Toni Català sobre l'Evangelii Gaudium escrit pel Papa Francesc.  Aquest, ens va donar la clau per entendre aquesta obra i ens va explicar el concepte de "discerniment" que tant apareix en ella. Amb exemples de la vida quotidiana i amb el seu humor va fer que tot l'aforament estiguera atent i s’enriquira de la seua llarga experiència com a jesuïta i les seues vivències junt al Papa Francesc. 



El cap de setmana, els xiquets i monitors van estar a Navalón on ho passaren d’allò més bé. Una vegada més hem pogut gaudir de les activitats i estar més a prop de Jesús rodejats de la natura, així com encetar el camí cap a la Quaresma i la preparació per a la Pasqua. 

        

En quant a aquesta setmana, tenim també moltes activitats i un esdeveniment molt important per a tots els Cristians: l'inici de la Quaresma. Aquest camí de preparació cap a la Pasqua s’inaugura dimecres amb la imposició de la Cendra. Aquesta Celebració es realitzarà a les 19:30h.



El divendres i amb motiu de començar la Quaresma es podrà venerar la imatge de Jesús el Natzarè. Aquest moment de pregària és podrà realitzar pel matí des de les 8h fins a les 13h i de vesprada a partir de les 17h. A les 19h tindrà lloc el Via Crucis. Aquest acte està organitzat pels membres de la Confraria del “Nazareno” i per això en la Celebració de les 19:30h també tindrà lloc el rellevament dels Germans Majors.


També, durant tot el divendres és podrà realitzar l’Acte de Penitència ja que hi haurà confessors durant tot el matí i vesprada. Per la nit, a les 22h comencen les Oracions Estacionals, sent la primera a la Parròquia.

En quant al dissabte, en la Celebració de les 18h es realitzarà la Presentació de Catecúmens, és a dir, es presentaran davant de tota la comunitat als joves que aquest any han començat el camí per rebre el Sagrament de la Confirmació dintre de 2 anys. En l’Alel·luia d’aquesta setmana hi ha una errata en quant a  l’hora en que es celebrarà aquest acte ja que finalment serà a les 18h i no a les 19:30h.


Per últim us animem a començar amb disposició d’ànim i d’esperit per deixar-nos renovar de la gràcia de Déu en la nostra vida en aquest temps de Quaresma. I us convidem a reflexionar les següents paraules  sobre Jesús, nomenades pel Papa Francesc al seu missatge per a la Quaresma:  <<Allà que ens dóna llibertat vertadera, salvació vertadera i felicitat vertadera és el seu amor ple de compassió, de tendresa, que vol compartir amb nosaltres.>>