dilluns, 28 d’octubre de 2013

Continuem amb les notícies parroquials!


Continuem carregats de notícies parroquials, ja que aquesta ha sigut una setmana ben completa! Tots els grups, o la gran majoria d’ells, ja s’han posat en marxa.

Dimecres passat l’Arquebisbe presentà per a tota la Vicaria, en el col·legi de Santa Anna, el quart i últim any de l’Itinerari Diocesà de Renovació; baix el lema “Sereu els meus testimonis”,  lema que tenim nosaltres també aquest any en la nostra Parròquia. Enguany, per a aquest itinerari es proposa fer una reflexió sobre la presència dels cristians en els diversos camps de la vida: la societat, la família, el treball, l’economia, la cultura...

Aquesta setmana han coincidit les campanyes del Domund i Pobresa Zero. Hem pregat pels missioners i missioneres, i col·laborat amb la seua tasca evangelitzadora i d’ajuda als més pobres. Així com ens hem mobilitzat per eradicar les causes de la pobresa i la necessitat d’aconseguir els objectius del mil·lenni. A més, aquest dijous 31 d’octubre a les 20:15h al Casino hi haurà una xerrada molt interessant en la qual ens parlarà Frai Juan Olivares, bisbe de Requena (Perú) sobre les vivències i la solidaritat del dia a dia a l’Amazones.

Aquest cap de setmana hem celebrat la Dedicació de la Basílica així com la Festa dels Màrtirs d’Algemesí. Hem recordat el dia en què l’església fou consagrada i per això lluïen encesos els ciris que hi ha en cadascun dels canelobres dels pilars, moment únic de l’any en el que això es fa.  Hem honorat també als màrtirs del nostre poble: els seglars José Medes i Jose Ramón Ferragud, Ma Teresa Ferragud i les seues filles, l’escolapi José Ferrer i el sacerdot Pascual Ferrer. Tots ells un exemple i referent a imitar per tots els cristians. 
 
Respecte als pròxims esdeveniments, tenim dos ben importants: La festivitat de Tots Sants i el Dia dels fidels difunts. El que fem és recordar que hi ha moltíssims més sants que els reconeguts i que figuren als santorals. Als Sants i en especial a aquells que no són coneguts, va dedicada la festivitat de l’1 de novembre, Tots Sants. El 2 de novembre, és el dia dels fidels difunts, és a dir, recordem a tots els familiars, amics i coneguts que han mort.

Us recordem també que aqueta setmana serà el recés de Vida Creixent i Acció Catòlica a la Basílica, on meditaran al voltant d’un tema prèviament explicat. Cal recordar també que el dia 2 de novembre no hi ha haurà activitat del Moviment Juvenil al Patronat.

Per últim tinguem present l’Evangeli d’aquest diumenge en el que Déu ens recorda que no hem de ser com "Alguns que, tenint-se per justos, se sentien segurs de si mateixos i menyspreaven els altres".  Hem de ser humils i reconéixer els nostres pecats tal com ho fa el publicà i no ser com el fariseu que es vanaglòria de no ser com els altres. Déu és qui pot jutjar als altres i no nosaltres, i és el que fa en aquest Evangeli quan diu:  Us dic que aquest va baixar a casa seva (publicà), i aquell no (fariseu). Perquè tot el que s'enalteix serà humiliat, però el qui s'humilia serà enaltit.

Cap comentari: