dimecres, 4 de maig de 2011

Després d’un mes amb molts quefers i trapules, tornem a actualitzar el blog per a informar-vos de tot el què ha passat i el què passarà...Vos deixàrem quan els joves se n’anaven de recés, per preparar la Pasqua, i els xiquets acabaven de tornar de la Convivència de Quaresma, on també havien preparat personalment la Pasqua.


Els pares, mares i xiquets que ho van voler participaren de la Jornada de Convivència a Navalón, on pogueren gaudir del paisatge, i conèixer l’alberg i l’entorn. Des del grup de monitors i la Junta de Pares esperem que aquesta proposta es puga repetir molts més anys i que els que assistíreu la disfrutàreu tant com nosaltres! Podeu veure les fotos ací.

I, amb els dies, arribà el diumenge de Rams, on poguérem gaudir d’una celebració molt bonica tota la Parròquia. Al so de les campanes de la Capella, centenars de xiquets, joves i adults acompanyaren a Jesús commemorant la seua entrada a Jerusalem ara fa més de dos mil anys. Agrair la col·laboració del Cor Xiquets Cantors per al seua participació i la dels joves de Confirmació, ja que contribuïren a donar-li a la celebració encara més color. Amb la lectura de la Passió, donarem inici a la setmana més important per als Cristians.
Així començà la Setmana Santa, amb les seues processons i tradicions: El Via Crucis amb el Natzaré, la processó de l’Ecce Hommo (aquest any portat als muscles pels costalers), la Soledat, amb l’Encuentro a la Capella, la Celebració de Penitència... I per fi arribà el Triduu Pasqual. Una selecció de feligresos de la parròquia feren al seu temps d’apòstols per commemorar l’Últim Sopar en la Celebració de Dijous Sant, in Coena Domini. Aquella mateixa nit, més d’un centenar de joves de tot el poble feren la tradicional visita als Monuments, passant per totes les parròquies del poble per tal de pregar davant dels diferents monuments, al Crist que entregat per nosaltres, es queda a l’Eucaristia.A l’endemà, dia de la mort del Senyor, celebrarem els Sants Oficis, recordant la passió i mort del Senyor. Per motius meteorològics cap dels passos que estaven preparats per a la processó pogué eixir en la processó del Sant Soterrar, encara que aquest fet no deslluí la feina que havien fet tots els encarregats.


I per fi, després d’un Dissabte Sant de silenci i recolliment, arribà la Celebració de la Resurrecció del Senyor, la matinada del Diumenge. Una celebració molt important i que, per les seues tradicions i els batejos i comunions que s’hi celebren, sempre té un encant especial, renovador i baptismal.
Amb el Triduu Pasqual ja acabat i després de fer volar el catxirulo i menjar-se la mona, els xiquets de Postcomunió (i alguns de Confirmació) que ho destitjaren, gaudiren del Campament de Pasqua, a Navalón.En aquest campament els xiquets tractaren diversos tipus de violència, des dels tipus més propers a ells, com aquells que poden semblar més llunyans. Com que la ONG “Ajudant amb Accions” no els va veure capacitats per rebre el missatge que estaven escampant, els xiquets decidiren demostrar a tot el món que ells no es queden solament amb les paraules, sinó que transformen en fets allò que diuen. Així, després de continuar tractant-ho amb l’ajuda dels monitors, aprengueren que el camí de la violència no porta a cap lloc i que solament en un món just i en pau podrem viure tranquil·lament tots i cadascun de nosaltres.Però els xiquets i monitors no en tenien prou amb això, sinó que pensaven que calia escampar-ho a tota la gent possible. Així aquest dissabte dia 7 de maig, a les 13h al Patronat, es farà un acte i es llegirà un manifest, tot preparat pels xiquets, on es veurà tota la feina feta per ells amb molt d’entusiasme i il·lusió. Animem a participar a tots els pares, mares, xiquets, familiars, amics i coneguts per demostrar que realment allò que fem no es queda al Campament, sinó que realment ho posem en pràctica!! Tot seguit hi haurà un dinar per als xiquets, portant-se l’entrepà.

Ací podeu veure les fotos del Campament de Pasqua.Recordeu els xiquets que vinguéreu al campament que heu d’estar a les 12 h per preparar-ho tot, i que igualment hi haurà activitat a les 16 fins a que acabe la missa de 18 h.


Esperem que hageu passat bones Pasqües i esperem veure-vos a tots i a totes el dissabte al Patronat!!

1 comentari:

un qualsevol del campament... ha dit...

Personalment, moltes gràcies a tots els xiquets i xiquetes, i als pares que han vingut, per l'acte de hui. Esperem que hàgeu disfrutat de la feina feta i que tot açò que hem fet no es quede sols en paraules!
Felicitats!