dimarts, 13 de novembre del 2018

SOM UNA GRAN FAMÍLIA

Els fills de Déu formem una gran família, l’Església. Aquest diumenge passat, coincidint amb la festa local a la Beata Josefa Naval Girbés, celebràvem el dia de l’Església Diocesana, en aquesta celebració ens cal reflexionar sobre distints aspectes, ja que com a gran família, tots tenim una missió que realitzar i uns dons que posar al servei de la seua construcció i a la del regne de Déu.

Si repassem les tasques de l’Església, trobem l’activitat pastoral, celebrativa i evangelitzadora. Pel Baptisme ens configurem en Crist i participant del Cos del Senyor, som elevats en comunió en Ell. Perquè el Pà és un, tots som un sol cos i participem d’eixe únic Pà i així ens convertim en membres d’un sol Cos. També, està la tasca caritativa i assistencial, la formativa i cultural. Aquestes tasques són fruit de l’amor cristià als altres homes, considerats germans, en favor d’un món més just i fratern amb especial atenció a aquells qui ho necessiten.  

Cal pensar que l’Església és la nostra família i ser madurs per a adonar-nos-en que necessita suport. No sols d’oracions sinó també d’un suport econòmic que l’ajude a seguir endavant amb les seues instal·lacions, el clero,... Per a tal finalitat, es pot utilitzar la plataforma www.donoamiiglesia.es on a més d’ajudar podem obtenir beneficis fiscals de les donacions realitzades. En cas de dubte, es pot també demanar més informació a l’oficina.

Venim d’un cap de setmana intents amb la celebració de la festa externa de la Beata Josepa Naval, amb la Missa Major i la posterior processó. Preguem tots i donem gràcies per aquelles coses que la Beata ha fet per nosaltres i sobretot, per a que la seua canonització vaja endavant i puga així venerar-la tota l’Església Universal. 

Pel que fa als esdeveniments que tindran lloc aquesta setmana:
  • Inscripcions per contraure matrimoni en 2019, s’iniciaran en la Casa Abadia el dimecres dia 14 de novembre, de 10 a 11h per als casaments de gener a juny, i l’endemà dijous dia 15 en el mateix horari, pels de juliol a desembre. 
  • Preparació per al Baptisme, dimarts 13 a les 20:15 a l’Abadia. És una reunió preparatòria a la que deuen assistir els pares i padrins.
  • Dissabte 17 en acabar la Missa vespertina, donarà inici l’Exposició del Santíssim i Vigília de l’Adoració Nocturna. Vos animem a participar i trobar una estona per pregar i adorar el Senyor.
  • Els propers 24 i 25 de novembre els joves de la Catequesi de Confirmació tenen preparada una Convivència d’inici de curs a Navalón, per inscriure’s i formalitzar la inscripció cal emplenar la següent circular i entregar-la el cap de setmana vinent.  
  • El passat divendres la Basílica va acollir un Concert d’Orgue amb motiu de l’any en que commemorem el Tercer centenari de la mort d’Onofre Guinovart, músic local. Aquest concert de Vicent Ferragut feu un breu repàs a musics contemporanis de l’organista Guinovart de tota Europa.
  • El proper diumenge, seguint les indicacions del Sant Pare, el Papa Francesc, l’Església Universal celebrarà la Jornada del Pobre, una iniciativa per acollir i fer memòria dels més necessitats, eix vertebrador de la nostra fe. Per tal motiu les col·lectes d’aquest cap de setmana seran destinades als damnificats del Terratrèmol d’Indonèsia. 
  • El proper diumenge dia 18 a les 20h, la Basílica acollirà un concert de Música del Renaixement Italià baix ell títol Jubilent Omnes. 


L’Església és la nostra família i tots junts som una gran família: la de Crist. Bona setmana.