dilluns, 5 de novembre del 2018

FESTA DE LA BEATA, LA NOSTRA SRA. PEPA

Aquest diumenge escoltàvem a l’Evangeli com Jesús proclama quin és el principal manament de la Llei: “Estima el teu Déu per damunt de totes les coses, i estima el teu proïsme com a tu mateix. Aquest és el resum de tota la llei de Déu. Els sants i beats són aquells que han viscut aquests manaments. A nosaltres ens toca ara avançar cap a la santedat pel camí de l’amor. Un camí que la nostra Senyora Pepa va seguir al llarg de tota la seua vida. 

Resultado de imagen de beata josefa naval girbés

La setmana que encetem ve marcada per la memòria a la Beata Josepa Naval
  • En primer lloc, el dimarts dia 6 celebrem la festa litúrgica de la Beata, i ho farem amb la Missa Solemne a la Basílica a les 19:30h, precedida d’una Missa resada a les 18h a la capella de la Divina Providència del carrer Berca. 
  • Seguidament, els dies 8, 9 i 10, celebrarem el Triduum a la Beata Josepa Naval a les 19h, on ens endinsarem en el perfil de santedat de la nostra Sra. Pepa, tot seguit de la Missa. Per concloure aquests actes en honor a aquesta important veïna del nostre poble, el diumenge 11 a les 17 h celebrarem la Missa concelebrada, seguida de la processó pels carrers habituals. En ella tenim un model proper i assequible de santedat. 
A més a més, el proper divendres 9 de novembre a les 20h, la Basílica acollirà un concert d’orgue amb motiu del 300 aniversari de la mort d’Onofre Guinovart, il·lustre organiste fill d’Algemesí.

Per últim, així com a finals de 2015 tinguérem a València l’Encontre Europeu de Joves de Taizé, enguany es celebrarà altra vegada a Espanya, concretament a Madrid. El passat diumenge ens reunirem a la Basílica per realitzar una pregària a l’estil Taizé i recordar aquest esdeveniment tan emotiu del qual participà activament la nostra parròquia.

Fins a la celebració de l’Encontre a Madrid i per agermanar-nos amb les comunitats de Taizé, a la Parròquia celebrarem oracions periòdiques similars, així com la participació en una jornada completa a Madrid el 29 de desembre, encara que s’ampliarà la informació, es pot passar per l’oficina parroquial i assabentar-se de les condicions.

Les persones que desitgen participar en l'Encontre de Madrid poden fer-ho al següent enllaç abans del dia 25 de novembre.

Déu és fidel, i la nostra esperança en Ell és com un ancla ben subjecta en el Cel. 
Papa Francesc