dimecres, 21 de novembre del 2018

Crist Regna sobre tota la Terra


Aquest passat cap de setmana, a petició del Papa Francesc hem rebut la invitació de celebrar la Segona Jornada Mundial dels Pobres baix el lema “Aquest pobre va cridar, i el Senyor el va escoltar”. Fent referència al salm 34, el Papa Francesc ens recorda que estem cridats a tornar la nostra mirada cap als pobres per escoltar les necessitats que aquests tenen, a la vegada que ens recorda que aquests són els preferits del Senyor.
En l’Església tenim el deure d’actuar davant la societat, que fa que els pobres siguen més pobres i els rics siguen cada dia més rics convertint-nos així, en “una Església pobra per als pobres”. Amb el concepte pobres, no tan sols ens referim a pobres materials, sinó a tants nous modes de pobresa que la societat de hui ha instaurat.

Envers a les activitats i celebracions que aquesta setmana anem a realitzar, comencem amb la gran festa que celebrem el proper diumenge, la Solemnitat de Crist Rei. La celebració de Jesucrist, Rei de l'univers és la que tanca l'any litúrgic. Aquesta festivitat ens recorda, que tot allò que hem celebrat i viscut al llarg de l’any té com a lloc d’encontre a Jesús, per a oferir-ho a Déu Pare fins que Ell ho siga tot en tots. Conscienciem-nos per viure aquest fi d’any litúrgic per emprendre amb força i ganes l’Advent que donarà inici al nou cicle litúrgic.
Jesús és el centre de tot l’univers creat ja que tot camina cap a la seua plenitud. Ell és l’origen, guia i meta de l’univers. A més a més, també és el centre de les nostres vides: creiem que en Jesús ressuscitat està la plenitud de la nostra vida i és per això que celebrem que Ell és el nostre Rei, és a dir, el que guia, condueix i protegeix la nostra vida.

Aquesta setmana:



Convivència dels Joves de Confirmació: aquest proper cap de setmana 24 i 25 de novembre, els i les joves de la Catequesi de Confirmació tindran la Convivència d’inici de Curs a Navalón. Esperem que aquest moment d’encontre siga ben fructífer per a ells, els seus catequistes i el camí que estan recorrent per arribar a viure i experimentar l’acció de l’Esperit Sant.







Pel que fa al Moviment Juvenil, el proper dissabte 1 de desembre tindrà lloc l’activitat especial de Guitarretes. Aquest dia, començarà a les 19:30h al Patronat amb jocs i altres activitats. Els pares col·laboradors prepararan el sopar i el xocolate per als participants en la tradicional Missa de Guitarretes. Cal inscriure als xiquets a l’activitat en els dies previstos:
-       Dissabte 24 de novembre, a les 16h Patronat.
-       Dilluns 26 de novembre, a les 18h i a les 19h al Hall del Patronat (abans i després de la Catequesi de Primera Comunió).
-       Dimecres  28 novembre, de 19h a 20h al Hall del Patronat .



Cal recordar també que ha nascut el grup de WhatsApp “InfoParroquial – Koinonia”. Koinonia és una paraula procedent de la llengua grega, la qual fa referència a la Comunió Eclesial i als vincles que aquesta comunió genera entre els membres de l’Església i Déu, revelat per Jesucrist i actualment en la història per mitjà de l’Esperit Sant.

Aquest grup de WhatsApp és un canal d’informació directe en el qual tan sols es poden rebre les noticies més importants que  tenen lloc a la nostra Parròquia. És important pertànyer a aquest grup per estar assabentats de tot allò que ocorre a la Basílica i les activitats que es porten a terme. Per pertànyer al grup, fes click i entra al grup (https://chat.whatsapp.com/HVUWxwPiLZI6j7DcT3DJf4)




Que aquest final de l’any litúrgic ens faça prendre consciència de la presència de Déu al llarg dels segles. Ahir, hui i per sempre és el Senyor!