diumenge, 5 de novembre del 2017

POSEM EL NOSTRE CARISMA AL SERVEI DE LA COMUNITAT

En l’Evangeli que proclamem aquest diumenge, Jesús ens adverteix del perill en què estaven els Mestres de la Llei, que carregaven dur jous sobre les espatlles de la gent però no feien allò que ensenyaven. Eixa és una temptació que tenim encara hui en les nostres comunitats cristianes i que té tota persona amb responsabilitats de servei a la comunitat: convertir el servei en un estatus diferenciat de la resta i creure’s superior als altres perquè té alguna missió o responsabilitat.

És per això que Jesús acaba dient “feu el què ells ensenyen, però no feu com ells fan”. Els que tenim qualsevol carisma inspirat pel Senyor, l’hem de posar al servei de la comunitat per al bé comú, com deia sant Pau als Corintis.

Hui també tenim en el poble el gran exemple d’una cristiana que ha viscut posant els seus carismes al servei de la comunitat: la beata Josepa Naval Girbés, gran consellera i exemple de coherència de vida com a cristiana. La Senyora Pepa predicava ella mateixa allò que ensenyava, transformant les seues paraules en l’expressió d’una vida viscuda en fidelitat.


Ens preparem per celebrar la festa de la Sra. Pepa demà dilluns dia 6, festa litúrgica de la nostra Beata, tindrem un seguit de celebracions:

  • El dilluns a les 18h. se celebrarà Missa a la Capella de la seua casa, del carrer Berca i a les 19.30 a la Basílica, Missa solemne concelebrada.
  • Després els dies 9, 10 i 11, a la Basílica, a les 19h., als exercicis diaris, se celebrarà el Tríduum preparatori, seguit de Missa, per a la festa externa de la nostra Sra Pepa. Enguany aquesta celebració serà diumenge 12

La Confraria de la Sra. Pepa ens convida a adornar els nostres balcons amb els tapissos de la Beata a partir del dimecres, primer dia del tríduum.

Entre tantes celebracions hi ha algunes dades importants que no podem perdre de vista:
  • El dimarts 7 a les 20.15 hi haurà reunió per als pares i mares dels joves de Confirmació a l’Aula Magna (al Patronat). Important l’assistència per seguir acompanyant els nostres joves en la preparació cap a un sagrament tan important.
  • El dijous 9, a les 20.15h. hi haurà Formació d’Adults a la Casa Abadia, una nova sessió tot seguint el tema d’estudi d’enguany: l’Evangeli de Sant Marc. A la què tots aquells interessats també estem convidats a participar, per seguir creixent en la nostra fe.
  • En una setmana vista tenim una altra cita notable; les inscripcions per aquells matrimonis que vulguin casar-se en el 2018 s’iniciaran el dijous i el divendres, dies 16 i 17 de novembre. La propera setmana s’ampliarà i completarà la informació per a tots aquells interessats.
Que la celebració de la festa de la Beata Josepa Naval ens faça fixar-nos en el seu exemple. Que no solament invoquem la seua intervenció en les nostres necessitats, sinó que també mirem la seua vida santa per inspirar-nos i imitar-la en el nostre dia a dia.