dilluns, 13 de novembre del 2017

CELEBREM LA SRA. PEPA I EL DIA DE L’ESGLÉSIA DIOCESANA

Hem celebrat aquest cap de setmana la Jornada de l’Església diocesana, que baix el lema “Som una gran família amb TU”. Aquest any el lema ens convida a col·laborar amb la nostra parròquia aportant allò que tenim: qualitats, temps o diners. Com qualsevol organització, l’Església necessita de personal que duga endavant les tasques necessàries per al correcte desenvolupament de les seues celebracions. L’Església és una gran família on tots aportem allò que en les nostres possibilitats podem, és per això que hi ha molta gent compromesa en dedicar part del seu temps a transmetre als més menuts l’Evangeli, com els i les catequistes d’infància, els joves monitors, els catequistes de Confirmació, els matrimonis que preparen a les famílies per als baptismes, o a les noves parelles que s’apropen a l’Altar per unir-se en matrimoni, també com no, les tasques que menys es veuen, deixar el temple en condicions de poder celebrar allò que ens uneix a tots, l’Eucaristia.

Però també cal tenir present que com qualsevol organització l’Església també té unes despeses que cal fer front, és per això que també se’ns demana la nostra col·laboració voluntària i possible per contribuir a mantindré aquest patrimoni comunitari que és l’església diocesana i en aquest cas les nostres Parròquies d’Algemesí. Cal que en la mida de les nostres necessitats  aportem de nosaltres allò que puguem, temps, les nostres capacitats i allò que la nostra economia ens permeta, com ja explicàrem anteriorment, es poden realitzar aportacions per la plataforma www.donoamiiglesia.com

També hem celebrat aquest cap de setmana la festivitat de la Beata Josefa Naval Girbés. Cal que filla del poble, siga un exemple per a tots nosaltres per les seues obres de misericòrdia, caritat i l’apostolat que va fer i que va ser fruit de la seua estima cap a Jesucrist, la pregària i l’Eucaristia. Centenars de fidels, tant del poble com forasters, celebràrem aquesta festa dedicada a la nostra estimada Sra. Pepa amb el tridu des del passat dijous, apropant-nos a les seues virtuts i causa per la qual va ser beatificada, i el diumenge amb la Missa major concelebrada i presidida per D. Miguel Cerdá Cutanda, vicari de la nostra Parròquia de Sant Jaume en el moment de la Beatificació, i a continuació processó pels carrers de volta general. Demanem que aquesta manifestació de fe siga profitosa per a aquells qui la celebren i que prompte puga ser aclamada com a Santa.

D’altra banda, aquesta setmana també va carregada amb alguns esdeveniments a tindre en compte:

  • Recordar a pares i padrins que aquest diumenge dia 19 de novembre van a batejar als seus fills o filles, que tindran el dijous 16 a les 20:15h a la Casa Abadia una reunió per tal de preparar el sagrament del Baptisme.
  •  Així mateix, el dijous 16 de novembre a les 20:15h a la Basílica hi haurà reunió per als pares i mares dels xiquets de 3r de catequesi de Primera Comunió. Cal remarcar la importància de l’assistència a totes les famílies.
  • A més, els propers dies 16 i 17 de novembre de 10 a 11h es realitzaran inscripcions per al sagrament del Matrimoni. Concretament el dia 16 es podran inscriure aquells qui vulguen casar-se entre gener i juny inclosos i el 17 de novembre, la resta de l’any.
  • El proper dissabte, 18 de novembre, seguit de la Missa vespertina tindrà lloc la  primera Exposició del Santíssim i Vigília d’Adoració Nocturna del curs. Tots podem assistir i adorar al Santíssim.
  • El proper diumenge 19 a les 20h i dins de la iniciativa del Moviment Juvenil de celebrar una pregària a l’estil de Taizé tots els mesos, es durà a terme la primera oració a la Capella de la casa de la Sra. Pepa, al carrer Berca.


També diumenge pròxim celebrarem per primera vegada una jornada mundial instituïda pel Papa Francesc amb el lema de: No estimem solament la paraula, sinó amb les obres i amb el cor. Aquesta Jornada Mundial dels Pobres es celebrarà anualment el diumenge anterior a Crist Rei. Aquesta jornada pretén fer un lloc als pobres en el nostre món i a les nostres comunitats cristianes.